Video: naisstsenarist süüdistab filmi «Lõuad» staari Richard Dreyfussi seksuaalses ahistamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Dreyfuss
Richard Dreyfuss Foto: ABC/XPOSUREPHOTOS.COM/XPUSJP/Scanpix

Skandaal Hollywoodis jätkub,  kuna nüüd süüdistab kirjanik ja stsenarist Jessica Teich kunagise menufilmi «Jaws» («Lõuad») staari Richard Dreyfussi seksuaalses ahistamises ja enesepaljastamises.

Dreyfuss sõnas väljaande New York Magazine blogile Vulture, et ta flirtis  ja isegi suudles mitme aasta jooksul Los Angeleses elava kirjaniku ja stsenaristi Jessica Teichiga, kuid ta ei ole teda seksuaalselt ahistanud, sest tema arvates oli flirdisuhe mõlemapoolne.  

Richard Dreyfuss
Richard Dreyfuss Foto: XPOSUREPHOTOS.COM/XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Teich aitas Dreyfussil 1980. aastatel valmistada ette telesaadet, kuid naise väitel võttis näitleja nende kohtumiste ajal end alasti, ahistades teda sellega.  

«Minu arvates oli meie suhe loominguline, mänguline ja täis flirti, kuid me ei ületanud sündsuse piiri. Ma ei ole kedagi seksuaalselt ahistanud ega end ka alasti võtnud,» sõnas staar.

Teich omakorda teatas Vulture’ile, et Dreyfuss palkas ta, et kirjutada tema abil kanalile ABC komöödiasaate «Funny, You Don't Look 200: A Constitutional Vaudeville»   käsikiri. Naise sõnul kestis nende koostöö mitu aastat, kuid selle aja jooksul ei suutnud näitleja jääda professionaalseks, vaid tegi siivutuid ettepanekuid, kasutas seksuaalroppusi ja puudutas teda pidevalt.

Teichi teatel töötasid nad 1987. aastal koos ühe Dreyfussi filmistsenaariumi juures ning siis näitas mees talle oma genitaale.

70-aastase Dreyfussi sõnul pidas ta Teichi seni oma sõbraks, sest nad tunnevad üksteist rohkem kui 30 aastat.

Dreyfuss edastas eile,  12. novembril oma esindaja Barry McPhersoni vahendusel, et tema klient ei ole end kunagi ühelegi kaastöötajale, kaasa arvatud Teichile paljastanud.

«Dreyfuss on üllatunud, et Teich pööras nende kunagise sõbraliku flirdi ja tögamise tema vastu, sest nad on pikka aega sõbrad olnud,» lisas esindaja.

Hollywoodi ahistamiskandaalid algasid oktoobris, kui USA väljaanded kirjutasid produtsent Harvey Weinsteini pikaajalisest naiste ahistamisest.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS/Scanpix

Sellele järgnes näitleja Kevin Spacey skandaal, mis hävitas nii selle staari maine kui karjääri.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: LaPresse/Gian Mattia D'Alberto/LaPresse/Scanpix

Möödunud nädalal andis pisarsilmil pressikonverentsi kunagine uudisteankur Heather Unruh, kelle teatel üritas Spacey ta 18-aastast poega võrgutada, haarates poisil möödunud aasta juulis ühes söögikohas genitaalidest.

Heather Unruh
Heather Unruh Foto: Bill Sikes/AP/Scanpix

Spacey, kes on praegu Arizonas The Meadows nimelises kliinikus ravil, ei ole seda juhtumit kommenteerinud ning seda ei ole teinud ka ta esindaja.

Lisaks Weinsteinile ja Spaceyle süüdistatakse veel mitut režissööri ja meesnäitlejat seksuaalses ahistamises.

Richard Dreyfuss mängis 1975. aasta menufilmis «Lõuad» haiteadlast Matt Hooperit, kes aitab politsenik Martin Brodyl (Roy Scheider) lahendada Massachusettsi hairünnakute põhjust. 

Kaader filmist «Jaws» vasakult: Robert Shaw, Roy Scheider ja Richard Dreyfuss
Kaader filmist «Jaws» vasakult: Robert Shaw, Roy Scheider ja Richard Dreyfuss Foto: Rights Managed/UNIVERSAL PICTURES / ZANUCK BROW/Scanpix
Kaader filmist «Jaws». Pildil Richard Dreyfuss vasakul) ja Roy Scheider
Kaader filmist «Jaws». Pildil Richard Dreyfuss vasakul) ja Roy Scheider Foto: Rights Managed/UNIVERSAL PICTURES / ZANUCK BROW/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles