Kumb on kumb? Tanja tundis end näosaate üllatusnumbri tõttu ebamugavalt (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Su nägu kõlab tuttavalt» seitsmenda saate ülekaaluka võidu võttis Mart Sanderit kehastanud Andres Dvinjaninov, kes annetas 1000-eurose tšeki MTÜ-le Eesti Laste ja Noorte Diabeedi Ühing.

Edetabelit juhib pärast seitsmendat saadet Marta Laan 282 punktiga, Hele Kõrve on tema kannul 262 punktiga, Valter Soosalu kolmandal kohal 259 punktiga ja Andres Dvinjaninov nende järel 256 punktiga. Neile järgnevad punktitabelis Elina Born 255 punktiga, Daniel Levi Viinalass 237, Bert Pringi 235 ja Hanna Martinson 202 punktiga.  

Seitsmenda saate esitused

Bert Pringi - Voldemar Kuslap «Armastuse lugu»

Olav Osolin: Sa näitasid meile väga väärikat laulu esitust. Seda esitas meile ka Marju Kuut, aga sina tegid seda väärikal moel. Kõik oli kenasti välja paistutatud. See oli lõbus number.

Tanja Mihhailova-Saar: Ma panin tähele, et sinul ja Voldemaril on sarnased tämbrid. Mulle väga meeldis fraseering. Mulle väga meeldis.

Mart Juur: Ma olin väga intrigeeritud, sest ma mõtlesin, et Kuslapit pole võimalik parodeerida, sest ta on oma žanris täiuslik. Aga see oli sõbralik šarž. 

Andrus Vaarik: Tämber on tõesti äärmiselt sarnane. Kui ma tahaks natuke norida, siis Kuslapi hääle tekitamiseks vajas sinu füsiognoomia nõudis mittekuslaplikke näoilmeid. See oli väga kena isadepäevakingitus, kallis õpilane Bert!

Hanna Martinson - Kiri Te Kanawa «Summertime»

Tanja: Esiteks peaks ütlema, et sa näed nii ilus välja! Minu jaoks ei öelnud see nimi enne midagi. Mulle väga meeldisid need vibrad lõpus ja su näoilmed ka. Muidu tore kuulata, et inimene saab seda ka nii kõrgelt laulda.

Mart: Ooperilaul kuulub selliste mõttetute, aga lõõgastavate ajaviidete hulka. Nagu laeva toppimine pudelisse. Ainult laeva toppimise ajal kõrv puhkab. Vedas, et hoone pidas selle kõrge vibrato vastu. Elasime sinu numbri üle, loodame sind näha 60sena tekitamas sama kõrget vaibi.

Andrus: See on soul-jazzi ooper. Kiri Te Kanawa oma koolitusega - seal on selline dissonants sees, et seda on iseenesest koomiline vaadata. See oli erakordselt keeruline ülesanne ja sa said suurepäraselt aru. Meie, peenem rahvas, saime sellest naljast aru.

Olav: Mul ei ole nende räuskajatega [teiste kohtunikega] midagi ühist! Mulle tuli meelde Diana ja Charlesi pulm, kus Kiri Te Kanawa esines. Aga nalja sai ka, sest sa nägid minu silmis kuidagi naljakalt Kirsti Timmeri moodi välja.

Valter Soosalu - Phil Collins «In the Air Tonight»

Mart: Phil Collins on artist, keda armastavad paljud, või jätavad mõned ükskõikseks. Aga vähemalt üks inimene teda vihkab ja see on Peter Gabriel. Ma ei ole kunagi mõelnud, et Phil võiks olla naljakas. See ongi keeruline pähkel - sa üritasid välja tuua Collinsi koomilisemaid külgi. Olukord oli keeruline, said sellega hästi hakkama. 

Andrus: Üks Soome lavastaja sattus kunagi Eestimaale ja ta oli jahmunud, et issand, millised näitlejad teil on - nad suudavad laval korraga rääkida ja liikuda. Sa suudad laulda ja liikuda ja trummipartii oli ka autentne. Mul ei ole sõnu!

Olav: Kui kõik normaalsed inimesed vaatavad seda numbrit, tuleb neile meelde Phil Collins, aga mul reklaamiinimesena tuli meelde karvane ahv. Vaadake Youtube'is «Cadbury Gorilla». Ahv lõi hästi trummi, sina lõid hästi trummi. 

Tanja: Mulle väga meeldis, kuida see number oli tehtud. Sinine valgus oli alguses salapärane. Võibolla kohati liiga palju nasaalsust, aga trummide kohta ma ei oska midagi öelda.

Marta Laan - Maria Listra  «Üksik kitsekarjus»

Andrus: Ma muidugi teadsin, aga see efekt töötas minu peal ka. Maria oli Maria, aga vahepeal oli laval veidi luitunum Maria Listra. 

Olav: Mulle see number väga meeldis, see oli üllatusnumber. Alguses ma ei saanud pihta, aga kui pihta sain, et need olid erinevad, siis hakkas see mind väga lustitama. Ma ei saanud ka aru, mida teeb kitsekarjus liblikavõrguga. Ainult susside järgi sain aru, kes on kes.

Tanja: Ebameeldivalt segadusseajav! Mul on hetkel isegi ebamugav olla. See oli üllatuslik, midagi huvitavat ja uut.

Mart: Marta ja Maria, te olete mõlemad parajad mürakarud. Ma võtan teid pärast sülle. Oluline on nautida seda, mida me kuulsima, sest joodeldamine on paljudes riikides keelatud. 

Daniel Viinalass - Marvin Gaye «Sexual Healing»

Olav: Marvin sai selle idee ju Hollandist punaste laternate tänavalt. Sa laulsid seda ju vapralt, aga mitte nii pehmelt kui Marvin. Sa olid mõnes kohas jah natuke teravam, aga lahe lugu.

Tanja: Ma olen Olaviga nõus - sa olid küll mesine, aga eestipärane mesi oli. Natuke perverssust tuli ka. See oli natuke creepy ka. Tämbriliselt kohati liiga Phil Collins, aga üldjuhul mulle väga meeldis. Selline eesti mehe lähenemine - laval on kolm imekaunist naist, aga ei pilkugi nende poole! 

Mart: Sellest laulust on ka eestikeelne versioon: miks sa triigid, mul on niigi viigid. Marvini tabamine on keeruline ja ma ütleksin nagu soomlased pärast talvesõda - tegime, mida suutsime.

Andrus: Sa oled olnud üks mu lemmikõpilasi, sest sul puudub praktika selliste asjadega rahva ette tulemiseks. Su edusammud on väga rõõmustavad.

Elina Born - Marju Kuut «Raagus sõnad»

Tanja: Ma olen rabatud! Esiteks mulle väga meeldib, kuidas sa välja näed. Mulle meeldis see, kuidas sa laulsid. Ma ei kuulnud sealt sinu tämbrit. Mulle väga meeldisid need õrnad kohad ja s-id. Ma olen heas mõttes puuga pähe saanud. Kuidagi ehtne oli.

Mart: Huumorisõbrana on mul kohutavalt kahju, et siin saates on olnud nii vähe labaseid nalju. Aga muusikasõbrana olen ma vaimustuses. Ma tean, et meil on paroodiasaade, aga sina laulsid seda nagu oma laulu.

Andrus: Mind tabas ka mingi selline vaimustus, et ma kuulsin Marju Kuuti ja ma kuulsin Elinat. Ma peaks Elina korrale kutsuma, et ole rohkem Kuut. Aga ei, ma tahangi Elinat kuulda. Siin oli samasugune segadus nagu Marta ja Mariaga, et kumb on kumb. Vaimustav! See on sinu laul.

Olav: Ka minul oli selline tunne, et seal ajuti oli palju Marju Kuuti, aga ma ei ütleks, et seal oleks Elinat olnud. Seal oli kombinatsioon Marjust ja ühest 60ndate daamist. 

Hele Kõrve - Jennifer Lopez «Let's Get Loud»

Mart: Jennifer Lopez on loodusjõud ja see loodusjõud saabus siia. Mul on hea meel, et siin ei hakatud tegema pulli tagumise poole polsterdusega... Aa, ikka oli vaja? Mis ma oskan öelda, tore oli. Talvel on polsterdust vaja kelgumäele, aga kas lavale?

Andrus: Braavo, Hele, ma teadsin, kui keeruline number on! Mingit higilõhna ei olnud tunda. Ma tean, kui palju sus sees on ja sul oli võimalus seda näidata.

Olav: See oli minu jaoks üllatus. Ma ei oodanud, et sa tuled ja teed sellist tantsu. Esiteks, sa tulid nagu supermodell ja kõik tuli väga harmooniliselt.

Tanja: Väga äge oli vaadata!

Andres Dvinjaninov - Mart Sander «Helmi» 

Olav: Väga tore on sind taas kohata, Mart! Ma juba näen Avandi klaasistunud pilgust, et kumb siis on olnud parem saatejuht läbi aegade, kas Sander või Avandi - selle saate teada minu näosaate raamatust. Number oli muidugi super. Riided olid Sanderi originaalriided. Liikumine oli super. 

Tanja: Minu jaoks jäi liiga lühikeseks! See oli nii hästi tehtud! Oleks natuke pimedam, siis olekski nagu Sander laval. Lihtsalt suurepärane!

Mart: Mart Sander on muidugi ka tänuväärne materjal parodeerimiseks. Sa tegid tegelikult sellise väga võluva stand-upi. Sa võiks sellega tuurile minna, rahvas oleks rahul - see on väga naljakas, aga samas piisavalt lühike.

Andrus: See on hirmuäratav, millise kiirusega see elu areneb. Mart Juur tahab juba Twitter-teatrit. Aga Braavo, Andres, see oli parim, mis sa oled teinud. Aga ole ettevaatlik, ma loodan, et sa ei võida, see võib külge hakata.

«Su nägu kõlab tuttavalt» seitsmes saade, Andres Dvinjaninov
«Su nägu kõlab tuttavalt» seitsmes saade, Andres Dvinjaninov Foto: Mardo Männimägi
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles