PÖFF Shorts esitleb VR-installatsiooni “Nothing Happens”

PÖFF shorts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PÖFF Shorts

21. Pimedate Ööde Filmifestivali kärgfestival PÖFF Shorts esitleb 24.-25. novembrini Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudis Taani animaatorite Michelle ja Uri Kranoti virtuaalreaalsuse installatsiooni “Nothing Happens”.

21. Pimedate Ööde Filmifestivali kärgfestival PÖFF Shorts esitleb 24.-25. novembrini Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudis Taani animaatorite Michelle ja Uri Kranoti virtuaalreaalsuse installatsiooni “Nothing Happens”. Linna ääremail kogunevad inimesed. On väga külm. Nad moodustavad rivi, vaadates horisondi poole. Meie, publik, vaatame ekraani – inimesi, kes vaatavad meid. Me kõik tahame meeleheitlikult, et midagi juhtuks, aga mis siis, kui ei juhtugi?

Michelle ja Uri Kranoti “Nothing Happens” on animeeritud lühifilm ning virtuaalreaalsuse kogemus, mis seab küsitluse alla vaatlejapositsiooni, paludes vaatajal osaleda ühes sündmuses.

Iisraeli päritolu interdistsiplinaarne kunstnik ja filmitegija Uri Kranot kirjeldab projekti kui ebatavalist narratiivi ning harukordset viisi olla osa maalist. “See teos räägib vaatlejapositsioonist, vaatamisest ja vaatlusobjektiks olemisest, ” seletab Kranot.

Varasemalt on “Nothing Happens” osalenud 74. Veneetsia filmifestivalil VR programmis ning Euroopa suurimal animatsioonifestivalil Annecys, kus projekt võitis lühifilmide ja virtuaalreaalsuse kategooriates peaauhinnad.

Varasemalt on “Nothing Happens” osalenud 74. Veneetsia filmifestivalil VR programmis ning Euroopa suurimal animatsioonifestivalil Annecys, kus projekt võitis lühifilmide ja virtuaalreaalsuse kategooriates peaauhinnad.

Tallinnas saab installatsiooni saab näha 24. – 25. novembrini Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudis.

Auhinnad

2017 – Prix André Martin, Annecy

2017 – Prix Festivals connexion Région Auvergne-Rhone-Alpes, Annecy

2017. aasta lühifilmide ja animatsiooni festival PÖFF Shorts toimub 21. – 26. novembrini Tallinnas ja Tartus. PÖFF Shorts on 17. novembrist 3. detsembrini toimuva Pimedate Ööde Filmifestivali kärgfestival.

PÖFF Shortsi passid on saadaval piiratud koguses Piletilevis.

Piletid:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles