Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Facebook kihab: Kroonika mattis kümned elusad kultuuritegelased

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Facebook kihab: Kroonika mattis kümned elusad kultuuritegelased
Facebook kihab: Kroonika mattis kümned elusad kultuuritegelased Foto: Kroonika

Sotsiaalmeedia kihab tänase Kroonikas avaldatud näitleja Aarne Üksküla matusegalerii teemal. Rahva arvates on ämbri peamiseks põhjuseks kiri in memoriam teisel paarisküljel Aarne Üksküla matustel käinud inimeste näolappide juures. Kujundus jätab mulje, et tuntud kultuuritegelased on surnud. 

«Inimeste arvates jääb esialgu mulje, nagu tegu oleks surnutega,» kirjutab lugeja. Teine lisab: «Lehekülje ülaservas on in memoriam ja järgneb rida pilte. Kahtlustan, et esmapilgul ehmujaid on rohkem kui hetkel siin kommenteerijaid.» Arvamusavaldusega lisandub ka Kairi Sester, kes kirjutab: «Sama siin, ma sain hommikul südari!». Evelin Samuel kirjutab kommentaariks lihtsalt: «Appi!». 

Loo autor, Kroonika ajakirjanik Meelis Kapstas kirjutab vastuseks kommentaaris:
«Vastastan küsimusele, kesse tegi, kesse tegi…. Mina, Meelis Kapstas tegin. Lgp. Eda Koppel, on pealiskaudne või pahatahtlik Aarne Üksküla saatmisele pühendatud in memomoriam neljast küljest üks siia välja rebida ja üles riputada. Kui keegi viitsib veel täna millessegi süveneda, siis võtke vaadake ajakirjast kogu nelja külge, lugege, mis piltidele juurde kirjutatud – avaportreest lõpuportreeni Aarne Ükskülast, ja avaldage siis arvamust. Lugupidamisega… Aarne Ükskülast.» Lisades veel juurde: «Plaksutan, kui Mart Juur rebiks ja riputaks selle külje eraldi välja musta huumori rubriiki. Aga sellest haigest fantaasiast ei saa ma aru, kui keegi tõsimeeli tuleb neid külgi läbi vaadates ja ka lugedes(!) selle peale, et Kroonika nuputas ja võttis Aarne Üksküla matustel massimõrva kujutada, kajastada. Kurb.»

Teema algataja lisab autori kommentaarile vastuseks: «Ma võin olla pealiskaudne või pahatahtlik, aga jään kindlaks, et selline kujundus on jõle ja lugupidamatu inimeste suhtes, kes tulid Aarne Üksküla ära saatma ja ka lahkunu enda suhtes. Ma arvan, et ükski lehekülg, olgu ta kontekstis või sellest välja rebitud, ei peaks tekitama ajakirja sirvijates ehmatust või õudu.»

Tagasi üles