Lauri “New World”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri "New World".
Lauri "New World". Foto: Plaadi esikaas

Lauri Ylönen on Soome rokkpundi The Rasmus laulja, kes on oma rokkbändi kõrvalt üllitanud üllataval kombel korraliku popmuusikaga sooloplaadi. Nimelt olevat ta kirjutanud niipalju teistsugust muusikat, mis The Rasmuse rokiga kuidagi kokku ei sobinud, et lõpuks saabuski aeg avaldada hoopis sooloplaat.

Lauri debüütplaadil olev muusika on üsna mitmekülgne. Käib läbi midagi 1990ndate alguse popbändide meloodiliste heade tantsulugude sarnast, kui on tugevaid 21. sajandi süntesaatori viise ja rokimehele kohaselt häid kitarririffegi. Nii on Lauri värsket plaati nimetatud elektrooniliseks rokikski, kuid pigem jääb see elektroonilise roki ja popi vahepeale.

Üle 16 aasta tegutsenud The Rasmuse loomingu kõrval on see muusika Lauri jaoks tõesti uus maailm, nagu plaadi nimigi ütleb. Sealjuures üsna hea uus maailm. Soomes on plaat vastu võetud ülihästi, ehk läheb samamoodi Eestiski.

Sisaldab singlit “Heavy”.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles