Komöödia «Mehed» proovides sündinud pöörased naljad jõuavad lavale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerda Kordemetsa lavastatud “Skvottimine võhikutele” on näidend omanditundest ja armastusest. Kersti Tombak mängib baltisakslaste järeltulijat, kes ostab tagasi oma esivanemate mõisa, kus elab aga skvotter, keda kehastab Andrus Vaarik.
Gerda Kordemetsa lavastatud “Skvottimine võhikutele” on näidend omanditundest ja armastusest. Kersti Tombak mängib baltisakslaste järeltulijat, kes ostab tagasi oma esivanemate mõisa, kus elab aga skvotter, keda kehastab Andrus Vaarik. Foto: Mailiis Ollino

Lavastaja Gerda Kordemets on sageli pidanud tegema proovides sunnitud pause, et end oimetuks naernud näitlejad oma hingamise ja pulsi taas paika saaksid.

Proovid on lavastaja sõnul olnud lausa ohtlikult naljakad.

Sellisel juhul peab Kordemets oluliseks, et nali ei jääks vaid proovisaali - paljud improvisatsiooni käigus sündinud naljad on praeguseks stsenaariumisse kinnitatud.

Lavastaja kinnitab, et vaatamata naermisele on tüki lavale toomine tegelikult ikkagi tõsine töö, kus tuleb enda vastu olla väga aus ja vahel isegi julm.

«Komöödia peab ikka olema kerge ja lõbus. Ka siis, kui huumor on vahel süsimust ja see, mida öelda tahetakse, surmtõsine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles