«Selfridge’i kaubamaja» staar Jeremy Piven: olen valmis tegema valedetektoritesti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Piven Harry Gordon Selfridge’i rollis
Jeremy Piven Harry Gordon Selfridge’i rollis Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Hollywoodis lahvatas umbes üks kuu tagasi seksuaalse ahistamise skandaal, nüüdseks süüdistatakse ahistamistes ja vägistamistes mitmeid tuntuid filmimaailmaga seotud isikuid, kaasa arvatud produtsent Harvey Weinsteini ja näitleja Kevin Spaceyt.

Avalikuks on saanud veel kümneid Hollywoodiga seotud ahistamisjuhtumeid, üks värskemaid on näitlejanna Ariane Bellamari süüdistus, mille kohaselt ta kolleeg Jeremy Piven ahistas teda kahel korral seksuaalselt, haarates ta kehast, rindadest ja istmikust, edastab The Sun.

Ariane Bellamar
Ariane Bellamar Foto: Twitter.com

Esimene juhtum oli sarja «Entourage» võtteplatsil ja teine Playboy villas toimunud peol, kus mees ajas käe ta jalgade vahele.

52-aastast Jeremy Pivenit tuntakse menusarjast «Selfridge’i kaubamaja», kus ta mängis Harry Gordon Selfridge’i.  Sarja tehti 2013 – 2016 ja see põhines ameeriklasest ärimehe Harry Gordon Selfridge Sr (1858  - 1947) elul. Selfridge asutas omanimelise eduka kaubamajadeketi, teenides sellega Ühendkuningriigis ära hüüdnime Earl of Oxford Street (Oxfordi tänava krahv).

Jeremy Piven Harry Gordon Selfridge’i rollis
Jeremy Piven Harry Gordon Selfridge’i rollis Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Piven teatas eile Twitteris, et ta ei ole kedagi ahistanud ja ta on valmis tegema valedetektoritesti, soovitades sama ka teistele meesnäitlejatele, keda ebaõiglaselt süüdistatakse.

Jeremy Piven
Jeremy Piven Foto: SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM/EH1/Scanpix

«Teatan, et minu vastu esitatud seksuaalse ahistamise süüdistused ei vasta tõele ja need on väljamõeldis. Ma ei ole mitte kunagi kolleege ahistanud. Olen valmis tegema valedetektoritesti, et oma süütust tõestada,» kirjutas näitleja.

Piveni sõnul ei mõista ta, miks Ariane Bellamar ja veel mitu naist teda järsku hakkasid süüdistama selles, mida ta ei ole teinud.

«Ma ei hakka spekuleerima, miks need naised just mind süüdistavada ja mis on nende motiivid. Tunnen kaasa neile, keda tõesti on ahistatud. Enda puhul loodan, et valesüüdistused lükatakse ümber. Neil spekuleerijatel ei ole õigus kellegi karjääri hävitada ja nende valed tuleb paljastada,» jätkas näitleja.

Piveni arvates kasutavad teatud isikud ära Hollywoodis lahvatanud seksuaalse ahistamise skandaali, mis sai alguse produtsent Harvey Weinsteini vastu esitatud süüdistustega.

Ta jätkas, et Weinsteini ja ka Kevin Spacey skandaali varjus tegutsevad inimesed üritavad saada oma 15 sekundit kuulsust sellega, et süüdistavad ükskõik keda.

Jeremy Piven
Jeremy Piven Foto: Evan Agostini/AP/Scanpix

Kevin Spacey skandaal sai alguse sellest, et näitleja Anthony Rapp süüdistas Spaceyt üle 30 aasta tagasi aset leidnud seksuaalses ahistamises. Spacey vastus oli, et ta ei mäleta seda ja ta vabandab, samas tunnistas, et on gei.

Pärast seda teatasid veel umbes kümme meest, et Spacey ahistas neid. Netflix lõpetas koostöö Spaceyga, kes mängis menukas poliitsarjas «Kaardimaja» poliitik Frank Underwoodi ja sari lõppeb kuuenda hooajaga.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

Veel on mitmeid režissööre ja meesnäitlejaid, keda samuti süüdistatakse seksuaalse ahistamises. Nende seas on ka režissöör James Toback ning näitlejad Ben Affleck ja Dustin Hoffman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles