Video: Los Angelese prokurör asutas erigrupi, mis hakkab uurima seksuaalset ahistamist Hollywoodis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollywoodi logo
Hollywoodi logo Foto: JOE KLAMAR/AFP/Scanpix

USA Los Angelese maakonna prokurör Jackie Lacey teatas, et loodi erigrupp, mis hakkab tegelema Hollywoodi seksuaalsete ahistamiste ja vägistamiste juhtumite uurimisega.

Sellesse gruppi kaasatakse mitmed tuntud uurijad ja politseinikud, kellel on varasemast suur kogemus seksuaalse ahistamiste juhtumitega, edastab Yle.

Lacey teatel uuritakse iga seksuaalsüüdistust ja vägistamist eraldi ning need juhtumid, mis leiavad kinnitust ja mille kohta on tõendusmaterjal, tuuakse kohtusse.

USA meedia teatel on sellise erigrupi loomine märk sellest, et Hollywoodis on ahistamine väga ulatuslik, olles osa meelelahutustööstusest ja sealsest subkultuurist, kuid samas on toimunud pööre ja enam ei saa seda varjata.

Hollywoodi ahistamisjuhtumid hakkasid päevavalgele tulema, kui USA väljaannete New York Times ja New Yorker uurivad ajakirjanikud avaldasid lood, kuidas tuntud produtsent Harvey Weinstein oma positsiooni ära kasutades näitlejannasid ahistas ja vägistas.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Globe Photos/Globe Photos/Sipa USA/Scanpix

Weinsteini seksuaalkiskjalikust käitumisest teadsid enamvähem kõik Hollywoodiga seotud, kuid keegi ei julgenud võimsa mehe vastu astuda.

Quentin Tarantino
Quentin Tarantino Foto: imago/Future Image/Scanpix

Režissöör Quentin Tarantino oli üks neid, kellele oli Weinsteini ebakohane käitumine teada, kuid ta ei astunud Weinsteini vastu, kuna see oleks kahandanud tema väljavaateid teha filme, kuna rahakott oli Weinsteini käes. 

Režissööride, näitlejate ja teiste Hollywoodiga seotud inimeste sõnul oli Weinstein «klass kõrgem, kui ülejäänud ja seega puutumatu».

Weinsteini ahistamisjuhtumite paljastumisega on ilmnenud veel mitmed teised sarnased juhtumid mitmetel elualadelt.

Lisaks Weinsteinile kaotas maine ja töö ka Kevin Spacey, keda süüdistavad mitmed mehed ahistamises ja vägistamiskatsetes.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: imago stock&people/imago/Future Image/Scanpix

Spacey mängis Netflixi sarjas «Kaardimaja» poliitik Frank Underwoodi, kuid nüüdseks on Netflix ta vallandanud, teatades samas, et selle seriaali kuues hooaeg jääb viimaseks.

Sel nädalal on ilmnenud veel Hollywoodis aset leidnud ahistamisjuhtumeid, näiteks näitlejanna Portia De Rossi süüdistab Steven Seagali ahistamises.

Portia De Rossi
Portia De Rossi Foto: Angela Weiss/AFP/Scanpix

Viis naist teatasid eile, et menukas koomik Louis C.K. (kodanikunimega Louis Alberto Székely)  ahistas neid, koomik keeldus enda süüdistamist kommneteerimast.

Louis C.K.
Louis C.K. Foto: ERIC THAYER/REUTERS/SCANPIX

Naiste teatel on Louis C.K. käitumine naiste suhtes jätnud alati soovida, sest naised on tema jaoks lihtsalt objektid, keda kasutada. 

Louis C.K. uus film «I Love You Daddy» pidi jõudma nüüd vataajateni, kuid ahistamissüüdistuste tõttu lükati esilinastus edasi.

Lisaks loobus koomik osalemast Stephen Colberti jutusaates.

Louis C.K.
Louis C.K. Foto: NBC/XPOSUREPHOTOS.COM/NBC/XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles