Bin Ladeni Abottabadi villast saab palverännakupaik?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meedia esindajad ja pakistanlased Al-Qaeda juhi Osama bin Ladeni Abottabadi maja juures
Meedia esindajad ja pakistanlased Al-Qaeda juhi Osama bin Ladeni Abottabadi maja juures Foto: SCANPIX

Terroriorganisatsiooni Al-Qaeda juhile Osama bin Ladenile kuulunud villa Pakistanis Abottabadis sai maailmakuulsaks, kui USA eriüksus ta seal maha lasi.

Nüüdseks on sellest ehitisest kujunenud paik, mis ei paku huvi vaid ajakirjanikele, vaid ka kohalikele elanikele ja turistidele, kirjutab Huffington Post.

Abottabadi linnapea Azfar Nisari sõnul Pakistani armee ja politsei valvad villat, kuid sellest on saanud juba turismimagnet.

«Abottabad on turistide seas populaarne, kuid nüüd on märgata turistide arvu tõusu. Võimalik, et bin Ladeni maja juurde hakatakse ka palverännakule tulema. Kuigi terroristi surmast on väga vähe aega möödas, on inimesi tulnud seda ehitist vaatama kogu Pakistanist,» lisas Nisari.

Linnapea sõnul ei ole mõtet seda villat lammutada, kuna see on nüüd ka rahaallikas.

«Maja meelitab kohale palverändureid ja turiste. See omakorda annab tööd hotellidele, restoranidele ja turismifirmadele. Ka kohalik omavalitsus saab sellest kasu,» jätkas Nisari.

USA mattis Osama bin Ladeni merre, et äärmusislamistid ei hakkaks tema haual käima. Samas aga on juba tema koduks olnud maja hakatud pühaks pidama ja kummardama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles