Seadusele vilistav modelliagentuuride omanik teeb mida tahab

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ireni Erbi
Ireni Erbi Foto: Instagram

Tiina Jantsoni kaebus, et modelliagentuuride omanik ja laste koolitamisega tegelev Ireni Erbi korraldab selleks mingeid õigusi omamata veel ühtesid Missis Estonia valimisi, ajendas portaali Krasotka.ee uurima tema ka tema muud äritegevust.

Tuvastati mitu huvitavat fakti:

Fakt 1. Missis Estonia kaubamärk kuulub proua Tiina Jantsonile, mis tähendab, et ainult tema omab õigust seda konkurssi korraldada. Jantsoni korraldatud võistlus toimus suvel, seega on tänavune Missis Estonia juba valitud. Litsentsi saab tuvastada SIIT.

Fakt 2.

Sageli Monacos viibiv Ireni Erbi kirjutab, et tal on olemas rahvusvahelised litsentsid, jättes samas viitamata ühelegi talle kuuluvale konkreetsele ettevõttele. Kohalikku litsentsi tal enda sõnul olema ei peagi, kuid see ei vasta tõele.

Haridusministeeriumi veebisaidil on välja toodud kõik seadusest tulenevad kohustused, millest nähtub, et kohalik litsents peaks tal olema isegi siis, kui tegu pole agentuuri, vaid lihtsa huvikooliga.

Allpool on toodud järgmised väljavõtted haridus- ja teadusministeeriumi lehelt:

Koolitus- või tegevusloa taotlemiseks, huvikooli ja huvialade õppekavade registreerimiseks ja kutseõppe läbiviimiseks õppekavarühmas või noortelaagri läbiviimiseks on vajalik esitada nõuetekohane taotlus, õppeasutuse põhikiri või põhimäärus, õppekava ning muud vajalikud dokumendid. Samuti tuleb tasuda riigilõiv.

Haridus- ja Teadusministeerium kontrollib esitatud dokumentide põhjal õppeasutuse tingimuste vastavust õigusaktidele.

Koolitus- või tegevusloa andmise otsustab minister, lähtudes koolitus- ja tegevuslubade väljaandmise komisjoni ettepanekutest.

Erakooli eestikeelse nime kirjapilt peab vastama eesti õigekirja reeglitele ja nime kirjutamisel kasutatakse eesti-ladina tähti ja sümboleid. Võõrkeelse nime kirjapilt peab vastama asjaomase keele õigekirja reeglitele ja nime kirjutamisel kasutatakse võõrkeelsete nimede ümberkirjutusreegleid.

Munitsipaalkoolile saadetakse koolitusluba koos ministri käskkirjaga taotluses märgitud meiliaadressile. Erakoolile edastatakse tegevusluba taotluses märgitud meiliaadressile. Huvikooli pidajale edastatakse kantsleri käskkiri huvikooli registreerimise kohta taotluses märgitud meiliaadressile. Kutseõppeasutuste õppekavad registreeritakse Eesti Hariduse Infosüsteemis.

Fakt 3.

Ireni Erbiga seotud veebliehekülgedel on kirjutatud, et tal on olemas rahvusvahelised litsentsid, olgugi, et neid seal ei esitata.

Võib-olla on need olemas ja ka täiesti kehtivad, kuid sel juhul kõlbavad need vaid mujal maailmas toimuvate konkursside korraldamiseks.

Igal juhul on Erbil Eestis töötades ja üritusi korraldades vaja omada siin välja antud kehtivaid litsentse.

Litsentside olemasolu on võimalik kontrollida saidil ehis.ee

Kontrollisime kõigi Ireni Erbiga seostuvate agentuuride (Destate Republic corporation, Erbi Model Management, Star Kids Agency (toimib alustava tähe koolina)) andmeid ja tuvastasime, et ühtegi neist Eesti registrisse kantud ei ole.

Seega pole ühelgi neist õigust Eestis tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles