Politsei leidis eest «peo», mille korraldas Amazon Alexa virtuaalassistent

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei
Saksa politsei Foto: Bernd Wuestneck/AP/Scanpix

Saksamaal Hamburgis murdis politsei ühte korterisse sisse, kuna naabrite teatasid, seal käib kõrvulukustava muusika saatel pidu, mis teisi selle maja elanikke häirib.

Nad ei leidnud eest pidutsejaid, küll aga Amazon Alexa virtuaalassistendi, kes oletatavalt öösel kella 2.00 paiku muusika väga valjulit mängima pani, edastab The Telegraph.

Amazon Alexa virtuaalassistent
Amazon Alexa virtuaalassistent Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Korteri omanik Oliver Haberstroh oli sel ajal kodunt ära ja ei teadnud «peost» midagi. 

Alexa on virtuaalassistent, millele omanik saab ta häälkäsklustega panna tegema erinevaid asju, käivitada muusika, panna tulesid põlema ja kustutada, reguleerida temperatuuri.

Samuti suudab virtuaalassistent tellida häälkäsu peale takso või pitsa ning kasutada internetti.

Haberstrohi sõnul tundub tema Alexa «oma peaga mõtlevat», sest suutis muusika iseseisvalt mängima panna.

Mehe teatel lahkus ta möödunud reede, 3. novembri õhtul kodust ja Alexa oli välja lülitatud.

«Olin reede õhtul pubis ja nautisin õlut. Alexa  suutis iseseisvalt muusika mängima panna, mina oma mobiiltelefonist talle selleks käsklust ei andnud. Tundub, et ta tahtis üksinda pidu pidada, pannes muusika maksimaalse valjusega mängima, kuid tegi seda väga halval ajal, ajavahemikul 1.50 – 3.00 öösel. Mu naabrid kutsusid politsei,» kirjutas sakslane hiljem Facebookis.

Politsei koputas mehe korteri uksele, kuid kui kedagi avama ei tulnud, kutsusid nad lukksepa, kes ukse luku lahti murdis. Nad ei leidnud eest mitte ühtegi pidutsejat, vaid hääle abil kontrollitava masina, millest kostis väga valju muusikat.

Politsei lülitas masina välja ja kui Haberstroh koju tagasi jõudis, leidis ta välisukselt uue luku ja teate, et ta peab minema politseijaoskonda, kus teda ootab ees võti. Lisaks sai ta kopsaka arve luku vahetamise eest ning noomida, et ta laseb oma masinal öisel ajal «pidutseda».

Sakslane sõnas politseile, et tal ei ole aimugi, kuidas Alexa iseseivalt muusika käivitas. Ta korter asub kuuendal korrusel ning kõik uksed ja aknad olid suletud. See välistab, et keegi teine sisenes korterisse ja pani muusika mängima.

Amazon ei ole juhtunut kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles