Helen Adamson lähisuhtevägivallast: seda võibki olla raske mõista, kuni ise koged

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Adamson
Helen Adamson Foto: Instagram

Lauljanna Helen Adamson kirjutab blogipostituses elu õppetundidest. Neist kõige olulisemad on Helen kätte saanud kahekümnendate eluaastate alguses.

Helen Adamson
Helen Adamson Foto: Instagram / Kaido Kabral

«Täiskasvanuea alguses oli mul suhete kohta kolm kõige olulisemat põhimõtet: Mina ei ole iial kellegi armuke. Mina ei lase iial ennast kellelgi petta (kui mind petetakse astun ma kohe suhtest välja. Mina ei lase iial end ühelgi mehel lüüa.»

Haldjaliliku välimusega Helen sai aga üsna pea aru, et elu ei ole selline, nagu oli sinisilmselt ette kujutanud.
Lauljatar kirjutab avameelses postituses, kuidas on aastaid tagasi kogenud suhtevägivalda. «Tagasi vaadates ei saa ma end oma otsustes ei süüdistada ega hukka mõista, sest ma ei oleks kuidagi osanud ette näha asjaolusid, mis mind neid põhimõtteid murdma sundisid. Ilmselt ei oska seda enamik meist, sest me ei tea, kuidas me käitume täiesti uues olukorras,» selgitab Helen, kuidas enda põhimõtteid pidi murdma.

Helen Adamson
Helen Adamson Foto: Instagram

«Kuna mina kogesin pika perioodi jooksul füüsilist vägivalda kahel korral, esimest korda kõrvakiiluna ja teisel korral ühe rusikahoobina, oli mul lihtne endale öelda, et see tõesti oli vaid suurte tülide käigus toiminud harukordne intsident. Kui elu annab meile võimaluse oma suhtumist muuta, saame me õppida ja edasi minna, või jätkata mustri kordamist,» arvab Helen.

Helen Adamson
Helen Adamson Foto: Instagram

«Õnneks mina õppisin. Ma tegin laastavaid ja ebatervislikke otsuseid, aga nende järellainetuses sain ma aru, et iial ei tohi öelda iial ega teisi hukka mõista.»
Enne oma kogemusi olin ma arvustanud paljusid naisi, kes olid suhtes vägivaldse või truudusetu abikaasa või elukaaslasega. Ma mõtlesin, kuidas neil saab olla enda vastu nii vähe austust. Ükski «normaalne» naine ei tolereeriks seda. Oma mustvalge mõtlemise eest sain kiiresti vastu sõrmi, karma is a bitch, kui sa ise väiklane oled!» Täispikka blogi saad lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles