Video: Harvey Weinsteinil on agentide võrgustik, mis hoiab ta süüdistajatel silma peal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Remy de la Mauviniere/AP/Scanpix

Väljaande New Yorker andmetel on produtsent Harvey Weinsteinil agentide võrgustik, mis jälgib nii teda seksuaalses ahistamises ja vägistamises süüdistavaid naisstaare kui ka ajakirjanikke.

Viimastel nädalatel on esile astunud palju tuntud naisi, kaasa arvatud Angelina Jolie ja Gwyneth Paltrow, kes avaldasid, millist ahistamist nad Weinsteiniga kogesid, edastab news.com.au.

New Yorkeri ajakirjanikeni jõudnud dokumentide kohaselt palkas Weinstein turvafirma Black Cube, mille taga on Iisraeli luure Mossadi endised agendid, et see firma jälgiks neid, kellega tal on seksuaalseid kokkupuuteid olnud või kes temast meedias kirjutavad ja räägivad.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS/Scanpix

Ajakirjanik Ronan Farrow teatel on Weinsteinile eriti suureks pinnuks silmas näitlejanna Rose McGowan, kes süüdistab produtsenti enda vägistamises ja «Weinsteini armee» jälgis selle naise tegevust pikka aega.

Farrow andmetel kontakteerus selle aasta mais McGowaniga naine, kes esitles end kui Londonis asuva advokaadifirma esindajat, kuid tegelikult töötab ta firmas Black Cube. Ta üritas McGowanilt saada teada, kas näitlejanna kavatseb midagi Weinsteini vastu ette võtta. Nad kohtusid neli korda ja Weinsteini esindaja salvestas salaja nende jutuajamised.

Farrow teatel kontakteerus sama naine ka temaga, kui sai teada, et tema on üks neist ajakirjanikest, kes Weinsteini ahistamisjuhtumid pinnale tõi.

Ajakirjaniku teatel kutsus see naine teda osalema naiste ahistamisvastases kampaanias ja palus seda kajastada.  Farrow sai oma allikatest teada, et tegemist Weinsteini agendiga, kes üritab temalt infot hankida. 

Weinstein palkas enne seda, kui väljaanded New Yorker ja New York Times ta seksuaalse ahistamise juhtumid ja vägistamised paljastas, turvafirma Kroll, mille esindajate ülesandeks oli nende paljastuste avaldamise takistamine, varjamine ja ümberlükkamine.

Weinsteini pressiesindaja Sallie Hofmeister teatas, et meedias levivad produtsendi kohta vandenõuteooriad, mis ei vasta tõele. 

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Remy de la Mauviniere/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles