SA Kadunud tegevjuht Aare Rüütel pööras tülli Tartu politseiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Rüütli
Aare Rüütli Foto: Marko Saarm / Sakala

25. oktoobri ööl vastu 26. oktoobrit jäi Tartus kadunuks Tartu Ülikooli arstiteaduskonna tudeng Renet Joosep. Noormehe otsingutel liitus Tartu politseiga ka suur hulk vabatahtlikke. Nende seas oli Reneti lähedasi, kursusekaaslasi, kuid ka SA Kadunud liikmeid. 

Otsingud kestsid 35 tundi ja tänu kiirele ja operatiivsele tööle leiti Reneti surnukeha paari päeva jooksul. Tartu Politsei saatis välja pressiteate, milles tänas kõiki vabatahtlikke, kes Reneti otsingutel abiks olid, kuid unustas selles pressiteates eraldi tänada SA Kadunud vabatahtlikke.

SA Kadunud tegevjuht Aare Rüütel postitas see peale enda Facebooki seinale postituse, kus kritiseeris tugevalt koostööd Tartu politseiga. Ei läinud kaua aega mööda kui Aare Rüütlile helistas kell pool 12 öösel Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk, kes Rüütli sõnul teda lausa ähvardas. 

Ottomar Virk ütles aga «Kuuuurijas», et mingit ähvardamist ei ole olnud. 

«Muidugi leidis see kõne aset ja ma teeks samas olukorras uuesti selle kõne,» kinnitas Virk. «Tahtsin esmalt teada, et Aare, mis juhtus. Meil oli otsingute käigus väga asjalik koostöö. Kusjuures Aaret ennast seal ei olnud, aga paari asja ta seal vahendas. Ülejäänud koostöö toimus vabatahtlikega siin kohapeal Tartu linnas ja see sujus. Ja siis järsku tuli nagu selgest taevast selline postitus. Muidugi ma tahtsin teada, et mis juhtus. Ja ma sain teada. Aare kõige esimene ütlemine oli see, et ta on solvunud selle pärast, et eraldi teda ja tema organisatsiooni ei tänatud. See olnuks vajalik selleks, et saaks inimestelt annetusi koguda. See ei käi kokku mingisuguste väärtustega, politsei ei kanna selliseid väärtusi, et inimese elu ja rahakogumist panna kaalukausile. See ei käi nii.»

Virk märkis, et tema arvates on ebainimlik hakata rääkima olukorras, kus inimesed on kaotanud oma lähedase, hakata rääkima rahast, kuulsusest ja reklaamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles