Kontsakingades Pärnu daam püüdis päise päeva ajal varga kinni: pärast seda, kui mind ennast rünnati, sekkun alati

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Errit Kuldkepp
Errit Kuldkepp Foto: ERR

Täna tunnustati kodanikujulguse aumärgiga 28 inimest, kelle seas oli ka pärnulanna Errit Kuldkepp, kes pidas tänavu mais kinni tänaval müügiletist raha varastanud ratturi.

Kuldkepp, kes kandis tol hetkel kleiti ja kontsakingi, haaras päti rattasadulast. Talle tõttasid appi teised pealtnägijad, kellega koos hoiti varast kuni politsei saabumiseni kinni.

«Tol hetkel ei jõua ise hirmu tundagi tegelikult,» tunnistas Errit «Ringvaates». «Tegelikult oli hea vaadata, kui palju oli ümberringi häid inimesi, kes usuvad millessegi suuremasse - antud hetkel oli see kuritegu, mida ei tohiks toimuda. Kõik aitasid.»

Erriti sõnul oli röövel hiljem väitnud, et teda ründas üks naisterahvas. Seda uskuma ei jäädud, sest piisavalt palju tunnistajaid oli kõrval. 

Errit ütles, et ta sekkub alati, kui midagi juhtub või keegi on hädas. 

«Võibolla see tuleb sellest, et mul oli noorena juhtum, kui mulle ei tuldud appi. Mulle jäi see väga eredalt meelde. Mind rünnati bussis. Üks psüühilise erivajadusega inimene, kes oli olnud kinnipidamisasutuses, lõi mulle rusikaga lagipähe. Ma olin siis 15-aastane. Kõige hullem hetk oligi see, kui vaatasin ühele ja teisele poole ning rahvas läks lihtsalt laiali. Ja siis ma jäin üksi, mitte keegi ei aidanud. See naine, keda ma nägin esimest korda, süüdistas mind enda elu ära rikkumises. Pärast seda otsustasin, et ma sekkun alati,» sõnas Errit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles