Miks tekitas reisija pagasist leitud tehisvagiina Tallinna lennujaamas evakuatsiooniolukorra?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaam.
Tallinna Lennujaam. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eelmisel laupäeval kuulutati pagasikontrollis leitud kahtlase eseme tõttu Tallinna lennujaamas paariks tunniks välja evakuatsiooniolukord. Kui kahtlane ese osutus meestele mõeldud seksileluks, lubati inimesed taas lennujaama ruumidesse. Elu24 andmetel oli tegu tehisvagiinaga. Miks iseenesest ohutu erootiline mänguasi sellise segaduse põhjustas?

Politsei- ja piirivalveameti vanempressiesindaja Seiko Kuik märkis, et pagasiskänneris tundmatu eseme avastamise korral on selline protseduur tavapärane. «Julgestusteenistus käitus inimeste turvalisuse huvides täpselt nagu peab. Ebatavalise kujuga esemes võis leiduda ka mingisugust elektroonikat. Pagasi omanikuga võeti samuti ühendust, kuid eseme kindlaks tegemiseni kulus siiski aega.»

Pressiesindajana paar aastat ametis olnud Kuik tõdes, et tema ise ega ka kolleegid ei mäleta lähiajaloost teist sellist vahejuhtumit.
Küsimusele, kas Eestis on ette tulnud seksileludes keelatud ainete vedamise juhtumeid, vastas Kuik samuti eitavalt.

Tallinna lennujaamas kontrolli teostavad G4S lennujulgestustöötajad soovitavad enne reisipagasi pakkimist kindlasti tutvuda lennujaama kodulehel reisipagasit puudutavate reeglite ja soovitustega. See aitab pagasikontrollist sujuvamalt läbi pääseda.

G4S Eesti kommunikatsioonijuht Reimo Raja ütles, et julgestuskontrollis võivad kahtlust äratada suuremad elektroonikaseadmed ja orgaanilised ained. Viimaste alla kuuluvad näiteks toiduained ja vedelikud.

«Samuti jäävad julgestuskontrollis silma kõikvõimalikud terariistad ja tööriistad. Ka plastist mängupüstol tekitab kahtlusi ja mõned hajameelsed jahimehed on padruneidki omale pagasisse unustanud, mille tõttu neil on tulnud selgitusi anda,» märkis Raja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles