Botaanikaaed näitab säntpooliaid ja kevadlilli

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säntpoolia.
Säntpoolia. Foto: AIN PROTSIN/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna botaanikaaed avas värvikireva näituse, millel saab näha nii esimesi kevadisi õitsejaid - sibullilli - kui põnevaid toataimi: säntpooliaid, keerdviljakuid, punahuuli, vasklehikuid ja urnõisi.

Tallinna botaanikaaia turundusjuhi Taavi Puuoru teatel on säntpooliad ehk rahvapäraselt aafrika- või varjukannikesed olnud läbi aegade armastatud toalilled. Tänu kaunile lehestikule, õiterohkusele, eri värvitoonides õitele ja väikesele kasvule sobivad nad hästi siseruumide haljastuseks. Säntpoolia perekonnas on kuus liiki, mille esindajad on looduslikult levinud Ida-Aafrikas.

Teise poole näitusest hõlmavad kevadlilled. Tuntumate kevadiste õitsejate tulpide, nartsisside, hüatsintide ja püvilillede kõrval saab näha linnupiimasid, kobarhüatsinte ja koerahambaid.

Huvilistele toimuvad kohapeal konsultatsioonid säntpooliate hooldamisest, samuti saab haruldasi aafrika kannikeste sorte kaasa osta.

Näitus valmib koostöös erakollektsionääridega. Tulbid pärinevad tuntud lillekasvataja Arvi Paali erakogust. Näituse kuraatorid on Taimi Puusepp ja Krista Kaur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles