Pildid ja video: Ivanka Trump esines Tokyos pooltühjale saalile (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA presidendi Donald Trumpi tütar ja nõunik Ivanka Trump esines täna, 3. novembril Jaapanis Tokyos naisteteemalisel konverentsil, kuid huvi ta esinemise vastu oli leige.

Jaapani meedia teatel oli Trumpi ettekande, mis käsitles naiste sekusaalset ahistamist töökohal, ajal saal pooltühi.

Ivanka Trump esines Jaapanis
Ivanka Trump esines Jaapanis Foto: EUGENE HOSHIKO/AFP/Scanpix

Konverentsi korraldajate teatel oli saali osaline tühjus tingitud karmistatud turvameetmetest ja selle tõttu ei saanud näiteks «kodanikud tänavalt» sellele sündmusele piletit osta.

Ivanka Trump esines Jaapanis
Ivanka Trump esines Jaapanis Foto: EUGENE HOSHIKO/AFP/Scanpix

Kohal olnud ajakirjanike teatel sündmuse alguses uksed lihtsalt suleti ja hiljem ei lubatud enam kedagi saali.

Ivanka Trumpi rääkis ahistamise teemal, rõhutades et see ei ole lubatud, kuid samas tõdes, et seda leidub igal elualal.

Ivanka Trump esines Jaapanis
Ivanka Trump esines Jaapanis Foto: EUGENE HOSHIKO/AFP/Scanpix

«Liiga sageli on töökohtade eetika ja kultuur naisi alavääristavad ja ahistavad. Ahistamist võib olla erinevates vormides, alates õhkõrnast flirdist kuni nähtavate seksuaalrünnakuteni,» teatas USA presidendi tütar.

Kriitikute arvates ei olnud Ivanka Trumpil õigus sel teemal sõna võtta, sest ta isa Donald Trump on varem käitunud naiste suhtes ahistavalt.

Jaapani peaminister Shinzo Abe sõnas sellele konverentsil, et mehed seavad reeglid ja mõtlevad kasti sees, saamata aru, et nende käitumine võib mõnikord ahistav olla.

Ivanka Trump esines Jaapanis, pildil koos Jaapani peaministri Shinzo Abega
Ivanka Trump esines Jaapanis, pildil koos Jaapani peaministri Shinzo Abega Foto: EUGENE HOSHIKO/AFP/Scanpix

«Arvan, et naised suudavad lõhkuda vanu käitumismustreid ja aidata kaasa uue suhtumise tekkele, kus esikohal on mõlema soo austus ja võrdsus,» teatas Abe.

Donald Trump ja ta abikaasa Melania Trump saabuvad Jaapanisse pühapäeval, 5. novembril. Trump peaks kohtuma keiser Akihitoga, külastama jaapanlasi, kelle pereliikmeid on Põhja-Korea poolt röövitud ja mängima Jaapani peaministri Abega golfi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles