Video: nüüd süüdistavad ka «Kaardimaja» meeskonnaliikmed Spaceyt seksuaalses ahistamises (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey
Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey Foto: David Giesbrecht/AP/Scanpix

Möödunud nädalalõpul lahvatas ahistamisskandaal tuntud staari Kevin Spacey ümber, kui näitleja Anthony Rapp süüdistas Spaceyt vägistamiskatses, kui Rapp oli vaid 14-aastane.

Spacey vastas süüdistusele, et ta ei mäleta, mis juhtus üle 30 aasta tagasi, kuid kui ta Rappi solvas ja ahistas, siis ta palub vabandust, edastab news.com.au.

Samas ta teatas, et aastate jooksul on tal olnud nii nais- kui meespartnereid, kuid nüüd on ta jäänud meeste juurde ehk ta on gei. 

Anthony Rapp
Anthony Rapp Foto: AP/SCANPIX
Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: Petra Schönberger/imago/Future Image/Scanpix

Veel mitmed mehed on süüdistanud Spaceyt ahistamistes, mis leidsid aset aastaid tagasi ja osa neist meestest olid siis alaealised.

Nüüd teatas mitu menusarja «Kaardimaja» («House of Cards») meeskonda kuulunud ja kuuluvat inimest, et õhkkond Spacey ümber oli toksiline.

Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey
Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey Foto: David Giesbrecht/AP/Scanpix

Üks neist oli võttemeeskonna assistent, kelle sõnul käitus sarja peategelast, poliitik Frank Underwoodi kehastav Spacey nagu «jahti pidav kiskja».

«Kaardimaja» üks kõrvalosatäitja meenutas, et sattus koos Spaceyga samasse autosse, kui nad võtteplatsile sõitsid ning Spacey haaras tal alakehast.

«Minu silmis oli Spacey suur staar ja pidasin auasjaks, et sain temaga ühes autos sõita, kuid tegelik elu oli hoopis midagi muud, ta oli frustreeritud ahistaja,» lausus anonüümseks jääda soovinud mees.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM/SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Oli veel üks juhtum, milles Spaceyl oli vaja asju tõsta oma riietumsruumi ja ta palus meessoost produktsiooniassitendilt abi. Noormees viiski Spacey asjad tema ruumi, kuid staar sulges siis ukse ega lubanud teda välja, vaid üritas teda katsuda.

«Ütlesin talle, et mulle selline asi ei meeldi ja et tahan lahkuda. Ta vist ei saanud aru, mida ma ütlesin, kuid lõpuks ta lubas mul minna,» meenutas assistent.

Mees rääkis sellest intsidendist kolleegile, kes oli samuti Spacey ahistamist tunda saanud ning nad koos teatasid sellest oma ülemusele, kes siiski ei astunud samme selle avalikukus tulekuks.

Veel mitmed «Kaardimajaga» seotud inimesed teatasid, et nende kokkupuude Spaceyga ei ole olnud just kõige meeldivam.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: Petra Schönberger/imago/Future Image

Võttemeeskonna liige, kes on olnud võtteplatsil kogu kuuenda hooaja, teatas et Spaceyle oli ükskõik, keda ahistada, sest ta võttis ette need, kes olid ta nägemis- ja käeulatuses.

«Tal oli kombeks käperdada nii kaameramehi, tehnilisi assistente, helimehi kui teisi võttemeeskonna liikmeid. Samuti kõrvalrollide täitjaid, kuid ta ei puudutanud teisi peategelasi,» sõnas «Kaardimaja» võttemeeskonna liige.

Ta lisas, et  mitte keegi võttemeeskonnast ei julgenud Spacey käitumise peale kaevata, kuna nad arvasid, et neid hakatakse valetajateks pidama.

«Spacey oli «toitumisahelas» kõige kõrgemal astmel ja meie võiks öelda, et kõige madalamal. Seega oli raske tema ahistavat käitumist paljastada,» teatas mees.

«Kaardimaja» taga olev maailma suurim multimeediakeskkond Netflix teatas, et meeskonnaga räägitakse Spacey käitumisest ja staari vastu esitatud seksuaalsüüdistustest.

Netflixi teatel on neil andmeid, et Spacey käitus sarja võtete ajal ühe korra ahistavalt  ja see juhtum leidis aset viis aastat tagasi. Teiste sarnaste juhtumite kohta neil andmed puuduvad.

Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey
Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey Foto: Melinda Sue Gordon/AP/Scanpix

«Uurime, mis aastate jooksul on «Kaardimaja» võtteplatsidel aset leida võinud. Teeme kõik, et näitlejate ja võttemeeskonna töökeskkond oleks turvaline ja ahistamisvaba,» teatas Netflix.

Netflix edastas pärast Spacey skandaali lahvatamist, et lõpetavad sarja tegemise ning kuues hooaeg jääb viimaseks.

«Kaardimaja» (House of Cards) on USA draamasari, mis räägib Lõuna-Carolina demokraadist poliitikust Frank Underwoodist, kes on võimu tippu jõudmiseks valmis minema üle laipade. Teda abistab selles ta salakaval ja ülimalt võimuahne naine Claire (Robin Wright). 

Robin Wright ja Kevin Spacey
Robin Wright ja Kevin Spacey Foto: STEPHEN CHERNIN/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles