Video: Melania Trump on Jaapanis «naisninjade» erüksuse kaitse all

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani naispolitseinike eriüksus
Jaapani naispolitseinike eriüksus Foto: Youtube

Jaapani politsei pani kokku ainult naistest koosneva eriüksuse, mille eesmärgiks ja ülesandeks on kaitsta Jaapanit külastavaid teiste riikide naissoost juhte.

Jaapani «naisninjade» kaitse all on ka selle nädala pühapäeval koos oma abikaasa, USA presidendi Donald Trumpiga saabuv esileedi Melania Trump ja oma isa nõunikuna tegutsev Ivanka Trump,  kes jõudis Tokyosse eile, edastab msn.com.

Jaapani naispolitseinike eriüksus
Jaapani naispolitseinike eriüksus Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Jaapani meedia teatel viis naispolitseüksus sel kolmapäeval, 1. novembril Tokyos keisreliku palee väljakul läbi näidiskriisolukorra lahendamise õppuse.

Jaapani naispolitseinike eriüksus näitamas oskusi
Jaapani naispolitseinike eriüksus näitamas oskusi Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Kui pannakse kokku selline üksus, siis soovitakse sellega olla teiste riikide naiste suhtes mitte liiga pealetükkivad, sest osa naisi võib meestest koosnevat üksust pidada privaatsusse tungivaks. Lisaks Jaapanile on veel mitmes riigis ainult naistest koosnevaid politsei eriüksusi, mille liikmed turvavad naisi. Näiteks mitmes Jaapani lähiriigis, kus selliste üksuste naised turvasid endist USA esileedit Michelle Obamat,» selgitas kanali CNN analüütik Jonathan Wackrow, kes on USA salateenistuse endine agent.

Melania Trumpi turvav naisüksus treenib ka 2020. aasta suveolümpiamängudeks, mis toimuvad Tokyos 24. juulist kuni 9. augustini.

Jaapani naispolitseinike eriüksus
Jaapani naispolitseinike eriüksus Foto: Youtube

Donald Trump ja ta kaaskond saabuvad Jaapanisse 5. novembril, 7. novembril minnakse Lõuna-Koreasse, 8. novembril Hiinase, 10. ja 11. novembril ollakse Vietnamis ning 12. ja 13. novembril on Filipiinide visiit.

Ninjade kõrgaeg oli  Jaapanis 15. – 17. sajandil, mil neid salamõrtsukaid palkasid omavahel vaenujalal olnud Jaapani väikeriigid. Ninjad kaotasid tähtsuse kui Jaapanist sai unitaarriik.

Ninja
Ninja Foto: Panther Media/Scanpix

Ninjasid tunti nii nende headest võitlusoskustest, salamõrvade toimepanemisest kui jälgi jätmata kadumisest.

Samuti oli nende tugevuseks luure- ja salainfo hankimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles