Video: Twitteri töötaja sulges Trumpi konto 11 minutiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: YURI GRIPAS/REUTERS/Scanpix

Twitter teatas, et eile oli USA presidendi Donald Trumpi konto 11 minutit inimliku vea tõttu suletud.

Trumpi konto sulgemist pandi kiiresti tähele ja sotsiaalmeedias käivitus spekulatsioonidelaviin, et kas Twitter langetas otsuse konto kasutusreeglite rikkumise tõttu Trumpi konto sulgeda.

Twitterist on Trumpi jaoks saanud tähtis sõnumikanal, mida ta agaralt kasutab ja kus ta aeg-ajalt ka teatud isikute vastaseid rünnakuid teeb.

Donald Trump
Donald Trump Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

Eile USA idaranniku aja järgi kell 19.00 panid paljud Twitteri kasutajad tähele, et Trumpi konto asemel on teade, et seda kontot ei ole.

Donald Trumpi konto sulgemise teavitus
Donald Trumpi konto sulgemise teavitus Foto: Twitter.com

«@realDonaldTrump does not exist, please tap to retry,» seisis leheküljel.

Umbes 11 minutit hiljem oli konto uuesti näha ja Twitter teatas, et Donald Trumpi konto oli inimliku vea tõttu mõnda aega suletud.

««@realDonaldTrump konto oli Twitteri töötaja vea tõttu mõnda aega suletud, kuid nüüd on uuesti olemas,» teatas Twitter.

Twitteri juhtide teatel uuritakse, miks ja kuidas viga tekkis, et tulevikus saaks selliseid apsakaid ennetada.

Trumpi Twitteri konto sulgemine tõi kaasa kommentaaridelaviini, mille seas oli ka vandenõuteooriahõngulisi. Oli neid, kelle arvates viitas konto sulgemine sellele, et Trumpi kavatsetakse võimult tõugata  ja üsna varsti ei ole ta enam USA president.

Trumpi vastased teatasid, et Twitter sai lõpuks aru Trumpi kommentaaride kahjulikkusest ja nad otsustasid konto sulgeda.

Trumpi pooldajad aga arvasid, et Twitter tsenseerib USA presidenti ilma igasuguse põhjuseta.

USA meedia teatel sulges Trumpi konto rohkem kui kümneks minutiks töötaja, kes oli Twitteris viimast päeva tööl ja seega võib oletada, et sulgemine oli mingit viisi kättemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles