Hittvideo: mees möirgab põdra minema

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees vs põder
Mees vs põder Foto: Youtube

Youtube'is saab näha videot, milles mees kohtub metsas põdraga ning peletab metslooma end võimalikult suureks tehes ja ähvardavalt häälitsedes eemale.

Vahejuhtum leidis aset Rootsis.

Põder on hirvlaste sugukonna suurim esindaja ja Eesti metsade suurim loom, kirjutab bio.edu.ee. Õlakõrgus (190 cm) ületab pikimate meeste pikkuse ning täiskasvanud põdrapulli kaal võib olla võrdne kümne mehe kaaluga (600 kg).

Vanasti ütlesid jahimehed, et kui lähed karujahile, pane säng valmis, aga kui põdrajahile, siis puusärk - üks jalahoop võib olla juba surmav. Enne rünnakut lingutab põder kõrvu ning põtkib jalaga pinnast üles. See on kindel signaal, et tuleb jooksu panna. Võib olla kindel, et põder ei viitsi vaenlast jälitama hakata. Ohtlikud võivad põdrad olla pulmade ajal augusti lõpul, septembri alguses. Sel ajal kostub metsast põdarapulli mörisev soig.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles