Video: USA pere jäi piraadirünnakus ellu ja põgenes läbi Amazonase džungli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adam ja Emily Harteau ning nende lapsed pärast leidmist
Adam ja Emily Harteau ning nende lapsed pärast leidmist Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USAst Californiast Los Angelesest pärit paar läks koos kahe alaealise tütrega Brasiiliasse Amazonase piirkonda seiklema, kuid sattus jõekruiisil piraatide kätte.

Brasiilia Para osariigi politsei teatel pääsesid Adam ja Emily Harteu ning nende kolme- ja seitsmeaastane tütar põgenema, matkates läbi džungli esimese asulani, milleks oli Breves, edastab timemagazine.com.

Adam ja Emily Harteau ning nende lapsed
Adam ja Emily Harteau ning nende lapsed Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Politsei sai Brevesi haiglast teate, et kadunuks kuulutatud ameerika pere on nende juures ja elus.

Para politsei esindaja Sergio Chene teatel oli pere jõekruiisilaeval, mida ründasid piraadid, kes võtsid meeskonna ja kruiisituristid pantvangi, röövides neilt raha ja väärtuslikud esemed. Kui politsei sündmuspaika jõudis, olid Harteaud kadunud.

Politseinikud leidsid perekonna auto džunglist, kuid isast, emast ja nende kahest lapsest ei olnud jälgegi. Veel ei ole selge, kuidas pere nad pantvangi võtnud piraatide käest põgenes ning Brevesse jõudis.

Amazonase džungel
Amazonase džungel Foto: Rodrigo Abd/AP/Scanpix

Perekonna esindaja Colby Guilloroy andmetel võisid Harteud põgeneda piraatide käest ajal, mil valve nende üle nõrgenes.

«Adam teeb kõik, et oma pere päästa. Teada on, et piraadid võtavad pantvange, soovides nende raha ja väärtuslikke asju. Oletan, et pere kasutas juhust ja hüppas üle laeva parda jõkke ajal, mil piraadid neid ei jälginud. Nad jõudsid randa ja matkasid läbi džungli turvalisse paika,» sõnas esindaja.

Adam Harteau venna Keith Harteu teatel toimus piraadirünnak ajal, mil pere oli Amazonasel viimast sõitu tegemas ja nad hakkasid juba tagasisõitu plaanima. Pere peaks nüüd Los Angelesse tagasi lendama 15. novembril.

Adam ja Emily Harteau ning nende lapsed pärast leidmist
Adam ja Emily Harteau ning nende lapsed pärast leidmist Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Californiast Sacramentost pärit Emily Harteau ja Juniper Hillsist pärit Adam Harteau elasid mõnda aega Brasiilias Florianopolises. Nende esimene Amzonase seiklus algas 2012. aastal, mil nad alustasid automatka Patagoonias ja saabusid USAsse tagasi üks aasta hiljem.

Harteaudele hakkas Amazonas meeldima ja nad külastasid paika veel mitu korda, kaasa arvatud sel aastal.

Adam ja Emily Harteau teatel tahtsid nad oma mugavustsoonist välja saada ja Amazonases see õnnestus. 

Amazonase džungel
Amazonase džungel Foto: RAPHAEL ALVES/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles