Michelle Obama: mehed peavad end paremaks, kuna naised kaitsevad neid liiga palju

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michelle Obama
Michelle Obama Foto: Alex Brandon/AP/Scanpix

USA endine esileedi Michelle Obama esines eile Illinoisis Chicagos Obama Foundationi rahvusvahelisel sümpoosionil, kus ta tõdes, et mehed peavad end paremaks seetõttu, et naised kaitsevad mehi liigselt ja vaatavad meestele alt üles.

Proua Obama sõnul on mehed naiste «kaitsva tiiva all» olemisega harjunud, samas kui naised ise peavad olema väga tugevad, et meestekeskses maailmas hakkama saada, edastab foxnews.com.

Michelle Obama REUTERS/Jonathan Ernst/Files (UNITED STATES - Tags: POLITICS ANNIVERSARY)/Scanpix
Michelle Obama REUTERS/Jonathan Ernst/Files (UNITED STATES - Tags: POLITICS ANNIVERSARY)/Scanpix Foto: JONATHAN ERNST/Reuters

«Minu arvates on tänapäevane sugudevaheline probleem tekkinud sellest, et emad-isad armastavad oma poegi, kuid tütreid lihtsalt kasvatatakse ja neilt oodatakse tugevust. Mõnikord lähevad naised meeste kaitsmisel väga kaugele, surudes end alla ja jättes tahaplaanile, kuid see on naiste jaoks liiga kõrge hind,» teatas Michelle Obama.

Ta jätkas, et naised üritavad probleeme lahendada rääkimise ja arutamise teel, kuid meeste puhul ei pruugi see töötada, sest nad on keskendunud endale. 

«On hea, kui mehed on nii füüsiliselt kui vaimselt tugevad, kuid mida see tugevus tähendab? Kas see tähendab austust? Vastutust? Kaastunnet?» küsis USA eksesileedi.

Obama arvates jätkavad naised meeste kaitsmist ja ülistamist, kuna see on ühiskonnas aksepteeritud.

«Just seda teevad paljud emad, õed, tüdruksõbrad, abikaasad ja see muster kandub edasi. Poisse hellitatakse, et nad saaksid tunda end parematena ja neil peavad olema suuremad õigused, samas tüdrukud peavad kandma vastutuskoormat,  kuid jääma nähtamatuks,» sõnas Obama oma kõnes.

USA endisel presidendil Barack Obamal ja ta naisel Michelle Obamal on kaks tütart, 19-aastane Malia Obama ja 16-aastane Sasha Obama.

Sasha (vasakul) and Malia Obama
Sasha (vasakul) and Malia Obama Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles