Trump Twitteris: New Yorgi autoründaja peab saama surmanuhtluse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Chris Kleponis/Sipa USA/Scanpix

USAs New Yorgis Manhattanil Maailma Kaubanduskeskuse lähedal toimus teispäeval, 31. oktoobril autorünnak, milles hukkus vähemalt kaheksa inimest ja üle kümne sai vigatada.

USA meedia teatel on rünnaku kahtlusaluseks alates 2009. aastast USAs elanud usbekk, 29-aastane Sayfullo Habibullaevic Saipov, kellele esitati süüdistus terrorismis.

Sayfullo Saipov
Sayfullo Saipov Foto: ST. CHARLES COUNTY POLICE DEPART/AFP/SCANPIX

President Donald Trump teatas Twitteris, et Saipov on äärmusrühmituse Islamiriik kummardajana teeninud ära surmanuhtluse.

«NYC terrorist küsis haiglas, et kas ta tohib Islamiriigi lipu seinale riputada. Ta tappis kaheksa inimest ja vigastas 12 inimest. Ta peab saama surmanuhtluse!» kirjutas USA president.

USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/Scanpix

Kohe pärast rünnakut edastas Trump oma tviidis, et ründaja on vaimselt haige inimene ning miks pidi New York jälle kannatama.

Saipov olevat pärast tabamist öelnud politseile, et ta on rünnaku õnnestumise pärast rõõmus ja ta tahab seda tähistada Islamiriigi ülistamisega.

Islamiriigi lipp
Islamiriigi lipp Foto: -/AFP/Scanpix

Kahtlusalune mees sai enda sõnul rünnakuidee Islamiriigi propaganda-, hukkamis- ja rünnakuvideoid vaadates. Eriti jäi talle meelde video, milles džihadistid küsisid, et kuidas USA moslemid suhtuvad sellesse, et Iraagis tapetakse moslemeid.

Pärast ülekuulamist viisid politseinikud rünnaku toimepanija New Yorgi kohtusse, kus talle esitati terrorismisüüdistus. Meest süüdistatakse terroristliku organisatsiooni abistamises, vägivallas, elu võtmises ja renditud mootorsõiduki hävitamises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles