Soome esileedi teenis möödunud aastal rohkem kui ta presidendist abikaasa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FSauli Niinistö ja Jenni Haukio
FSauli Niinistö ja Jenni Haukio Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Soome meedia teatel oli esileedi Jenni Haukio sissetulek möödunud aastal suurem kui ta abikaasal, Soome presidendil Sauli Niinistöl.

Haukio töötab Turu raamatumessi programmijuhina, lisaks on ta avaldanud luulekogusid ja kolumne.

Jenni Haukio
Jenni Haukio Foto: David Sica/Stella Pictures/Scanpix

Maksudokumentide andmetel teenis 40-aastane Jenni Haukio 2016. aastal ligi 77 000 eurot, ta ei saanud dividende ja ta pidi maksma makse juurde veel 200 euro eest.

Haukio abikaasa, 69-aastase Soome presidendi  Niinistö möödunudaastane sissetulek jäi naise omast väiksemaks ja see oli natuke üle 16 000 euro.

Sauli Niinistö
Sauli Niinistö Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Soome president saab maksuvaba palka, seega ei kajastu maksudokumentides selle pealt makstav maks. Seaduse kohaselt on Soome presidendi aastapalgaks ette nähtud kuni 126 000 eurot.

Lisaks sai Niinistö dividendidena 14 152 eurot. Möödunud aasta andmetel on Soome presidendil firmade Konee, Konecranes ja Nokia aktsiaid.

Soome president teatas oktoobri alguses, et ta abikaasa ootab last, kes peaks sündima järgmise aasta veebruaris. Tegemist on Soome esipaari esimese ühise lapsega. Niinistöl on eelmisest abielust kaks täiskasvanud last. 

FSauli Niinistö ja Jenni Haukio
FSauli Niinistö ja Jenni Haukio Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles