Eesti Laulu tähtaeg kukkus täna: Elu24 tõi viimaste demoesitajate lõpuspurdi lugejateni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2017 finaal.
Eesti Laul 2017 finaal. Foto: Erlend Štaub

Eesti Laul 2018 lugude esitamise tähtaeg kukub 1. novembril ehk täna kell 15.00. Elu24 teeb koos reporterite Irene Kivi ja Jaanika Vilipoga Telemajast otseülekande, et saada pilti ja videosse kõige viimased konkursile kandideerijad. 

Hommikul rääkis Eesti Laulu produtsent Mart Normet, et laukunud on kuskil 45 lugu. Kuna viimased paar aastat on konkursile esitatud lugude arv küündinud üle 200ni, on tänase päeva jooksul oodata rohkelt demosid. 

Üks muusika autor või autorite kollektiiv võib osaleda Eesti Laul 2018 konkursil kuni kolme lauluga. Samuti tohib üks artist esitada eelžüriile kuulamiseks maksimaalselt kolm laulu. Ja nagu ikka – laulu pikkus ei tohi ületada kolme minutit.

Ka sel korral tohib laulukirjutamisse kaasata välisautoreid – kuid vähemalt pooled laululoojatest peavad olema Eesti kodanikud või residendid.

Nii viis kui sõnad peavad olema uued – see tähendab avalikult mitte kõlanud enne 1. septembrit 2017.

Eesti Laul 2018 logo
Eesti Laul 2018 logo Foto: ERR

Laul tuleb telemajja toimetada mälupulgal. Lisaks laulule ootame mälupulgal ankeete loo autorite ja esitajate kohta, samuti esitaja fotosid ning lühibiograafiat, kus on välja toodud artisti esinemiskogemus laval ning televisioonis.

Poolfinaalidesse pääsenud laulud avalikustatakse ERR portaalis ülekantavates veebisaadetes 19. ja 20. detsembril. Eesti Laul 2018 poolfinaalid toimuvad 10. ja 17. veebruaril.

Eesti Laul 2018 finaalkontsert toimub Saku Suurhallis 3. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles