Donald Trump kommenteeris New Yorgi autorünnakut: selle pani toime väga haige inimene

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

USA president Donald Trump kommenteeris Twitteris eile ta kodulinnas New Yorgis toime pandud autorünnakut, milles hukkus vähemalt kaheksa inimest ja üle kümne sai vigastada.

Manhattanil Maailma Kaubanduskeskuse juures West Side Highwayl toimunud rünnak leidis aset kella 15.06 ajal kohaliku aja järgi ning politsei uurib autoga inimestele otsa sõitmist kui terrorirünnakut, edastab The Independent

Rünnakupaik New Yorgis Manhattanil/REUTERS/Andrew Kelly
Rünnakupaik New Yorgis Manhattanil/REUTERS/Andrew Kelly Foto: ANDREW KELLY/Reuters

Rünnakus kahtlustatakse 29-aastast Usbekistanist pärit Sayfullo Saipovit, kes töötas firmas Uber.

New Yorgi autorünnaku kahtlusalune Sayfullo Saipov
New Yorgi autorünnaku kahtlusalune Sayfullo Saipov Foto: Reuters/AFP/AP/SCANPIX

«New Yorgis toimus rünnak, mille taga on väga haige ja hullunud isik. Võimuesindajad uurivad juhtumit. Jälle USAs!» teatas Trump sotsiaalmeedias.

Donald Trump
Donald Trump Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

Politsei teatel sõitis mees renditud kaubikuga kõnniteele, kus oli nii jalakäijaid kui jalgrattureid, kellest vähemalt kaheksa kaotas otsasõidus elu.  

Politseivalve New Yorgis Manhattanil West Side Highwayl
Politseivalve New Yorgis Manhattanil West Side Highwayl Foto: ANDREW KELLY/Reuters/Scanpix

Lisaks presidendile kommenteeris juhtunut USA esileedi Melania Trump, kes ütles et ta mõtted ja palved on kannatanute ja nende peredega.

Melania Trump
Melania Trump Foto: Alex Edelman/SIPA/Alex Edelman/SIPA/Scanpix

New Yorgi linnapea Bill DeBlasio sõnas rünnakule järgnenud pressikonverentsil, et tegemist oli jälle New Yorgi jaoks õnnetu päevaga, mis oli täis vägivalda ja surma.

Korrakaitsjate teatel tabasid nad rünnaku toimepanija pärast seda, kui ta oma kaubikuga rammis koolibussi. Politsei kasutas kahtlusaluse peatamiseks relva, mehe kõhupiirkond sai vigastada, ta viidi haiglasse, kus talle tehti operatsioon. Arstide teatel mehe elu ohus ei ole ja ta jääb ellu.

Kahtlusaluse isiku nime kohe ei avalikustatud, kuid USA meedia teatas mõni aeg pärast rünnakut, et tegemist on sisserändajast usbekiga. Ta autost leiti kirjutis, milles ta viitab, et tegutseb äärmusrühmistuse Islamiriik nimel.

New Jersey politsei otsis läbi New Yorgi rünnaku kahtlusaluse kodu Pattersonis, otsides vihjeid, miks taksojuhina töötanud mees rünnaku toime pani.

New Jersey politsei otsis läbi New Yorgi rünnaku kahtlusaluse kodu Pattersonis
New Jersey politsei otsis läbi New Yorgi rünnaku kahtlusaluse kodu Pattersonis Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA/Scanpix

New York Timesi andmetel saabus Saipov USAsse 2010. aastal ning tal on elamis- ja töötamisluba. Enne New Yorki elas kahtlusalune usbekk Floridas Tampas, viimasel ajal aga New Jerseys Pattersonis.

Kinnitamata andmetel hoidis USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) Saipovi tegevusel silma peal, kuna ühe terrorikahtlusaluse uurimisega seoses tuli ilmsiks ka Saipovi nimi ja kahtlustati, et ta on äärmusislamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles