Video: Kevin Spacey venna teatel oli nende isa neonatsist lapsepilastaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: Frederick M. Brown/AFP/Scanpix

Möödunud nädalalõpul lahvatas tuntud näitleja Kevin Spacey, kodanikunimega Kevin Spacey Fowler, ümber skandaal, milles tema noorem kolleeg Anthony Rapp süüdistab teda aastaid tagasi aset leidnud seksuaalses ahistamises.

Kevin Spacey vanema venna, 62-aastase Randall Fowleri teatel oli nende isa Thomas Geoffrey Fowler sadistist neonats, kes kasutas oma lapsi seksuaalselt ära, edastab The Telegraph.

Kevin Spacey vend Randall Fowler
Kevin Spacey vend Randall Fowler Foto: wikipedia.org
Kevin Spacey isa Thomas Fowler
Kevin Spacey isa Thomas Fowler Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Oletatakse, et selle tõttu on 58-aastane Kevin Spacey oma lapsepõlvest, teismeliseeast ja perest vähe rääkinud.

Spacey teatas teda süüdistanud Rappile, et ta ei mäleta rohkem kui 30 aasta tagust seksuaalse ahistamise juhtumit, kuid ta palub vabandust, kui on Rappi ahistanud ja solvanud.

Rappi teatel leidis ahistamine aset 1986. aastal New Yorgis Spacey korteris, ta oli siis 14-aastane ja Spacey 26-aastane.

Anthony Rapp
Anthony Rapp Foto: John Stillwell/PA Wire/PA Images/Scapix

Spacey teatel oli Rappi süüdistus see, mis sundis ta kapist välja tulema ja teatama, et ta on gei.

«Minu elu kohta on liikvel erinevaid lugusid, sest mul on olnud suhteid nii naiste kui meestega. Nüüdseks olen jäänud meessuhete juurde ja teatan, et olen gei,» tegi staar avalduse.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: David Cheskin/PA Wire/PA Images/Scanpix

Spacey ei ole kuigi palju rääkinud oma varasemast elust enne näitlejaks saamist. Ta sõnas 2002. aastal väljaandele Esquire antud intervjuus, et ta isa oli tavaline keskklassi mees, kes oli sündinud Wyomingis Casparis.

«Ta armastas Inglismaad, sest ta oli Teise maailmasõja ajal seal. Ta pidas end mingil määral aristokraadiks, talle meeldis luksus, näiteks nahast raamatukaaned, kenad käekellad, kallid mansetinööbid,» teatas Spacey.

Thomas Fowler suri 24. detsembril 1992, olles siis 68-aastane.

Kevin Spacey leidis pärast oma isa surma ta asju läbi vaadates kirja, mille isa tahtis talle saata, kui ta õppis New Yorgis kuulsas Julliardi muusika-, näitekunsti- ja tantsuülikoolis. Isa ei saatnud seda kirja talle mitte kunagi.

Spacey sõnul oli talle mõistatus, miks isa talle seda kirja ei saatnud, see oli soe ja südamlik.  

Kevin Spacey ei ole isast kunagi halvasti rääkinud ega teda halva iseloomuga inimeseks pidanud, kuid ta vend Randall seevastu maalis nende isast Thomasest väga negatiivse pildi.

«Meie lapsepõlvekodus oli palju negatiivsust ja pimedust. Tundsin seal end väga halvasti,» sõnas vend 2004. aastal antud intervjuus.

Randall Fowleri sõnul oli isa äärmuslike vaadetega neonats, kes kogus Kolmanda Riigiga seotud esemeid.

Rod Stewarti kehastajana tuntust kogunud Randall Fowler meenutas, et isa võttis ta skaudiklubist ära, kuna selle juht oli juut.

Randall Fowleri sõnul peksis ja vägistas isa teda sageli. Sama kogemuse osaliseks sai tema ja Kevini õde Julie, kes lahkus kodust 18-aastasena.

«Kevin koges sama, mida mina ja Julie, kuid ta oskas enda ümber luua kaitsva mulli, mida meie ei osanud. Kevin muutus väga kavalaks ja nutikaks. Ta leidis viise, kuidas isa haardest pääseda. Ta muutus tundetuks,» meenutas vend.

Randall Fowleri sõnul oli ta 12-aastane, kui isa teda seksuaalselt pilastama hakkas.

Mitmes intervjuus uuriti Kevin Spaceylt, kas ta venna Randalli teated nende isa vägivaldsuse kohta vastavad tõele ja Spacey ignoreeris neid küsimusi, öeldes vaid, et ta ei kommenteeri.

«Hoian oma eraelu enda teada. Kas ma tõesti peaksin oma pere musta pesu pesema avalikkuses, kuna mingid inimesed tahavad saladusi teada?» küsis Spacey mõni aeg tagasi.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: STEPHEN CHERNIN/REUTERS/Scanpix

Aastaid on liikunud jutud, et Kevin Spaceyl ei ole lapsi, kuna teda kasutati lapsepõlves isa poolt seksuaalselt ära ja ta arvab, et ta annab oma isa halvad geenid edasi oma järglastele.

Venna Randall Fowleri sõnul ta ei imesta, et Kevin ahistas aastaid tagasi teismelist poissi. Tema arvates elas ta vend sellisel viisil välja oma lapsepõlveaegset ahistamist.

«Meie ema Kathleen oli nõrk naine, kes ei julgenud oma julma ja lapsi ära kasutava mehe vastu astuda,» teatas Randall Fowler.

Kevin Spacey, Julie Ann Fowleri ja Randall Fowleri ema Kathleen Fowler suri 19. märtsil 2003, olles  72-aastane. 

Kevin Spacey ja ta ema Kathleen Fowler
Kevin Spacey ja ta ema Kathleen Fowler Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles