Donald Trumpi eksnaine Ivana Trump: olin praktiliselt üksikema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivana Trump
Ivana Trump Foto: AP/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi esimene naine Ivana Trump sõnas seoses elulooraamatu «Raising Trump» avaldamisega antud intervjuus, et Donald ei osanud oma kolme vanema lapse, Donald Jr, Ivanka ja Ericuga suhelda, kui nad väikelapsed olid ja ta oli praktiliselt üksikema.

Donald Trumpi eksnaise teatel sai Donald oma kolme vanema lapsega kontakti alles siis, kui nad õppisid ülikoolis, olles 20. eluaastate alguses, edastab The Independent. 

Donald Trump koos oma kolme vanema lapsega: Donald Jr, Ivanka ja Eric (paremal)
Donald Trump koos oma kolme vanema lapsega: Donald Jr, Ivanka ja Eric (paremal) Foto: MIKE CASSESE/REUTERS/Scanpix

«Donald Trump ei oska olla väikelastega, talle ei meeldi väikesed lapsed. Ta oma lapsed said endale isa alles siis, kui nad olid täiskavanud ja õppisid ülikoolis,» teatas Tšehhi päritolu eksmodell ja ärinaine, kes oli Donald Trumpi abikaasa 1977–1992.

Donald Trump koos oma kolme vanema lapsega: Donald Jr, Ivanka ja Eric (paremal)
Donald Trump koos oma kolme vanema lapsega: Donald Jr, Ivanka ja Eric (paremal) Foto: MIKE CASSESE/REUTERS/Scanpix

Pärast abikaasast lahkuminekut hoolitses ta praktiliselt üksinda laste heaolu eest, kuna ta kinnisvaraärimehest eksabikaasal ei olnud aega.

«Ütlesin Donaldile, et köögis saab korraga olla vaid üks kokk ja see olen mina. Võin käe südamele panna ja öelda, et tänu minule on meie lapsed korralikud, haritud ja edukad,» teatas naine.

Ivana Trumpi arvates üritas Donald oma lapsi rahaga ära osta, jagades neile liiga palju raha, kuid samas aitas neil igakülgselt areneda.

«Ivanka pidi käima klaveri- balleti- ja laulutundides. Poistel olid jäähoki-, karatee-, golfi-, mäesuusatamise ja tennisetreeningud. Lapsed said katsetada erinevaid alasid, et saada teada, milles nad andekad on. Selles suhtes ma kiidan Donaldit,» jätkas USA presidendi ekskaasa.

USA meedia teatel kinnitas möödunud reedel Valges Majas toimunu, et Donald Trump vist tõesti ei oska väikelastega suhelda. Samas esitati küsimus, et kuidas ta suhtles ja suhtleb on kahe noorema lapse Tiffany Trumpiga, kelle ema on näitlejanna Marla Maples ja Barron Trumpiga, kelle ema on USA esileedi Melania Trump.

Tiffany Trump
Tiffany Trump Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/Scanpix
Donald, Melania ja Barron Trump
Donald, Melania ja Barron Trump Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

Väidetavalt oli Donald Trump pöördunud seoses halloween’iga Valges Majas olnud lapse poole sõnadega, et tal on vist ei ole kaaluprobleemi ja see on hea, tekitades väikeses lapses segadust. 

Ta pöördus ka kohal olnud reporterite poole öeldes, et nad teevad Valge Maja elu kajastamisel head tööd, kuid siis lisas, et ta vist ei saa seda öelda enda ja veel paljude kohta, luues veelgi segasema õhustiku. Kohal olnute sõnul oli Trumpil kolme- kuni kümneaastastele lastele raske midagi sellist öelda, mis nende vanuses lastele öelda sobib. 

Trumpi ja ta naise, esileedi Melania Trumpi külalisteks Valges Majas olid pressikorpuse ja töötajate lapsed. 

Halloween'i tähistamine Valges Majas
Halloween'i tähistamine Valges Majas Foto: Chris Kleponis/SIPA/Chris Kleponis/SIPA/Scanpix
Halloween'i tähistamine Valges Majas
Halloween'i tähistamine Valges Majas Foto: Chris Kleponis/SIPA/Chris Kleponis/SIPA/Scanpix

USA meedia andmetel on Trumpil ka varem laste seltskonnas raskusi tekkinud. Ta hurjutas 2016. aastal noort ema, kelle laps Virginias toimunud esinemise ajal nutma hakkas.

Trump sõnas alguses, et lapse nutt teda ei häiri ja talle meeldivad lapsed, kuid kuna laps nuttu ei lõpetanud, ründas ta ema.

«Tegelikult tegin nalja, sa pead siiski koos oma lapsega lahkuma. Sa vist uskusid, et lapse nutt mind kõne ajal ei sega, kuid segab küll,» teatas Trump.

Kui praegune esileedi Melania Trump ootas 2005. aastal poeg Barronit, esines Trump raadiosaates «Opie and Anthony» teatades, et ta ei kavatse poja mähkmeid vahetama hakata.

«Ma ei tee seda. On palju naisi, kes ootavad, et nende abikaasad täidaksid nende ülesandeid, mina see igatahes ei ole,» sõnas Donald Trump siis.

Donald Trumpi esimene ja kolmas naine ei saa kuigi hästi läbi. Naiste sõnasõda sai alguse sellest, et Ivana Trump nimetas end esileediks, tegelikult on see rolli president Trumpi praegusel naisel Melania Trumpil.

Ivana Trump (vasakul) ja Melania Trump
Ivana Trump (vasakul) ja Melania Trump Foto: Dave Kotinsky/AFP/Scanpix

«Kuna olin Trumpi esimene naine, siis peaks mulle jääma ka esileedi tiitel. Olen esileedi ja jutul lõpp,» teatas Ivana Trump.

Melania Trump edastas oma pressiesindaja Stephanie Grsihami vahendusel sõnumi, et ta on Valge Maja perenaine ning on loonud seal president Trumpile ja nende pojale Barronile mõnusa kodu. Ta täidab suurima rõõmuga esileedi ülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles