Kas Netflix lõpetab menusarja «Kaardimaja» tegemise Kevin Spaceyle suunatud ahistamissüüdistuse tõttu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: JUSTIN TALLIS/AFP/Scanpix

Maailma suurim multimeedia keskkond Netflix teatas, et lõpetab menuka sarja «Kaardimaja» (House of Cards) tegemise, kuid ei täpsustanud, kas see on seotud sarja peategelast, USA poliitikut Frank Underwoodi kehastava Kevin Sapcey vastu esitatud seksuaalse ahistamise süüdistusega.

46-aastane näitleja Anthony Rapp süüdistab 58-aastast staari Kevin Spaceyt enda seksuaalses ahistamises, kui ta oli vaid 14-aastane ja Spacey 26-aastane, edastab The Telegraph.

Anthony Rapp(vasakul) ja Kevin Spacey
Anthony Rapp(vasakul) ja Kevin Spacey Foto: Stephen Lovekin/AFP/Scanpix

Rappi teatel leidis ahistamisjuhtum aset 1986. aastal Spacey New Yorgi korteris toimunud peol. Joobes staar lükkas ta oma magamistoas voodile, üritades temaga seksida, kuid noormees pääses ja lahkus.

Spacey sõnul ei mäleta ta seda juhtumit, kuid kui ta Rappile haiget tegi ja teda solvas, siis ta vabandab.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

Mitmete allikate teatel langetas Netflix juba enne Rappi süüdistus otsuse, et «Kaardimaja» tegemine lõpetatakse ja see ei ole seotud Spacey kunagise teoga.

Samas oli neid, kes sotsiaalmeedias teatasid, et kuidas said need kaks asja kokku langeda. Arvatakse, et Spacey kohta välja tulnu võib Netflixile ja seriaalile halba valgust heita ning Netflixi juhid kardavad seda.

«Kevin Spacey vastu esitatud süüdistus on pannud Netflixi ja emafirma Media Right Capitali juhid muret tundma. Baltimore’is toimus kokkusaamine «Kaardimaja» näitlejate ja tehnilise meeskonnaga, et selgitada olukorda. Nagu varem kokku lepitud, ei ole Kevin Spaceyt praegu võtetel,» teatasid Netflixi esindajad.

Sapcey tunnistas Rappi ees vabandades, et tal on olnud suhteid nii naiste kui meestega, kuid viimasel ajal on ta jäänud meessuhete juurde ja seega on ta gei.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: Matt Crossick/PA Wire/PA Images/Scanpix

Seriaali «Kaardimaja» üks loojatest, Beau Willmont teatas, et Anthony Rappi paljastus tegi nad murelikuks, samas ei ole Kevin Sapcey «Kaardimaja» võtete ajal mitte kunagi ebasobivalt ega ahistavalt käitunud.

Kaader seriaalist «Kaardimaja», keskel Kevin Spacey
Kaader seriaalist «Kaardimaja», keskel Kevin Spacey Foto: David Giesbrecht/AP/Scanpix

«Me ei saa seksuaalse ahistamise süüdistusest mööda vaadata, tunnen Rappile kaasa ja hindad ta ausust,» lisas Willmont.

Tegemist on esimese Spacey tööprojektiga, mis lõpetatakse. Staarnäitlejal on veel käsil film «All the Money», mis filmikriitikute arvates on Oscari vääriline. Selles režissöör Ridley Scotti filmis teevad veel kaasa Mark Wahlberg ja Michelle Williams. Lisaks mängib Sapcey krimidraamas «Billionaire Boys Club», mis samuti on alles tegemisel.

«Kaardimaja» on tehtud kuus hooaega, valminud on 65 osa. Seriaal põhineb Michael Dobbsi poliitika telgitaguseid käsitleval romaanil. BBCs valmis samanimeline miniseriaal 1990. aastatel ja USA oma on selle adaptsioon.

Peategelane on Lõuna-Carolinast pärit demokraat Francis Joseph «Frank» Underwood (Kevin Spacey), kes jääb ilma välisministri kohast ja sepitseb USA presidendiks saamiseks kavalat plaani.

Teda aitab selles ta mõjukas abikaasa Claire (Robin Wright), kes tegeleb heategevusega, kuid teeb seda üksnes võimu ja mõjujõu saamiseks.

Robin Wright
Robin Wright Foto: Dennis Van Tin/Starmax/PA Images/Scanpix

Mõlemad abikaasad on iseloomult kalgid, halastamatud ega kohku võimu nimel millegi ees tagasi.

Robin Wright ja Kevin Spacey
Robin Wright ja Kevin Spacey Foto: STEPHEN CHERNIN/REUTERS/Scanpix

i tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles