Türi mattub kevadfestivaliks kosmilisse lummusesse

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tuleva nädala neljapäevast reedeni saab Türil toimuma juba viies Kevadfestival.


Loodusteemalise muusikafestival tähelepanu on seekord suunatud tähistaevale ja universumile. Kuulata saab, milline on tähistaevast inspireeritud muusika ja mida jutustavad universumist oma ala spetsialistid. Huvilised saavad ka vaadata, kuidas paistab tähistaevas läbi teleskoobi, külastada astronoomiateemalisi näitusi ja omandada tarkus töötubades.
Loe täpsemalt siit! (JT)

KAVA
Neljapäev, 12. mai
Kl 19 Türi kirikus V Türi Kevadfestivali avakontsert- Türi kammerkoor «Kusagil peab alguskokkukõla olema …».
Kl 21 Türi kultuurimajas astronoomiateemalise fotonäituse avamine.
Kl 21.30 Türi kultuurimajas raadio ööülikool: Kalev Rajagu «Muusika kodustamine ehk kus on muusika siis kui teda parasjagu ei mängita?».

Reede, 13. mai
Kl 20 Türi kultuurimajas raadio ööülikool: Indrek Kolka «Inimene tähistaeva all».
Kl 22 Türi tehisjärve ääres tähistaeva vaatlusõhtu.

Laupäev, 14. mai
Kl 14 Türi kultuurimajas kosmoseteemaline animafilmi töötuba väikestele ja suurtele.
Kl 17 Türi kultuurimajas Walter Stephani (Saksamaa) loeng «Revolutsioonid taevas ja maa peal».
Kl 19 Türi kultuurimajas EMSO ja noored solistid Anni Ruugla (flööt), Leevi Nielson (viiul) Urmas Sisaski flöödikontsert «Plejaadid», viiulikontsert «Perseiidid».
Kl 21 muuseumiöö- väljasõit Olustveresse ja Hüpassaarde Türi kultuurimaja parklast. Külastatakse Orioni tähetorni ja Mart Saare majamuuseumi, kus esinevad Tallinna Linnateatri näitlejad.

Pühapäev, 15. mai
Kl 16 Laupa mõisas Duo Gemini (André Henrich – lauto/Prantsusmaa, Holger Faust-Peters- viola da gamba/Saksamaa) kontsert «Jupiterile».
Kl 19 Türi kultuurimaja väikeses saalis EMSO ja klaveriduo Nataly Sakkos-Toivo Peäske, Gustav Holsti orkestrisüit «Planeedid» koos temaatilise valgusmänguga.
Allikas: www.kevadfestival.tyri.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles