Video: 42 aastat kadunud olnud naine leiti elusana

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora Harris (Stevens) koos politseinikega
Flora Harris (Stevens) koos politseinikega Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Ameerika Ühendriikides New Yorgi lähedalt 42 aastat tagasi kadunud naine leiti nüüd üles ning ilmnes, et ta on dementne ja ta elab Massachusettsis Bostoni lähedases Lowelli hooldekodus.

New Yorgi Sullivani maakonna politsei teatel kasutab 78-aastane Flora Stevens perekonnanimena Harris ja selle tõttu oli teda keeruline leida, edastab The Tehegraph. 

Naine kadus 1975. aasta augustis, kui ta läks arstlikku kontrolli. Politsei üritab nüüd teha kindlaks, mis juhtus ajavahemikul tema kadumisest kuni leidmiseni.

«Ei tule just sageli ette, et 42 aasta tagune kadumisjuhtum saab lahenduse. Kõige tähtsam on see, et Floraga on kõik korras ja tema eest hoolitsetakse,» teatas politsei esindaja Mike Schiff.

Flora Harris (Stevens) koos politseinikega
Flora Harris (Stevens) koos politseinikega Foto: Reuters/AFP/AP/SCANPIX

Politsei andmetel oli Flora Stevens oma kadumise ajal 36-aastane Catskillsi kuurorti töötaja. Ta abikaasa viis ta New Yorgist 121 kilomeetri kaugusel asuvasse Monticello haiglasse arsti vastuvõtule, kuid kui ta naisele järele tuli, oli naine kadunud.

Politsei otsis naist, kuid tulemusteta. Aastate jooksul avati Flora Stevensi kadumistoimik uuesti, kuid ka uued uurimised ja otsingud ei andnud tulemusi.

Naise jälile jõuti seoses ühe teise vana juhtumi uurimisega selle aasta septembris. Orange’i maakonnast leiti naise skelett, kelle luustik üldjoontes arvati vastavat Stevensi omale. Sugulastelt võeti DNAd, et saada teada, kas tegemist võib olla Stevensiga.

Politseidetektiiv Rich Morgan märkas dokumente läbi vaadates, et keegi kasutab Massachusettsis Stevensi isikuandmeid.

Nad leidsid, et see isik elab Lowelli hooldekodus, mille töötajad kinnitasid, et sellised isikuandmed on Flora Harrisel, kes on nende juures elanud alates 2001. aastast.

New Yorgi ja Massachusettsi politsei esindajad külastasid hooldekodus elavat naist ning said ta meenutuste ja isiklike esemete kaudu teada, et tegemist on Flora Stevensiga, kes kadus 1975. aastal.

Arstide andmetel tekkis Floral dementsus üsna noores eas ja selle tõttu ta ei mäleta kuigi palju oma elust.

Politseinikel oli kaasas naisest ta noorema ea foto, mis oli ta töötõendil ja naine tundis end ära.

Uurimine näitas, et Flora Stevensi abikaasa suri 1985. aastal teadmata, mis ta naisest sai. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles