AK uudisteankur Priit Kuusk võttis sõna ERR-i sisepingete kohta (7)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Aktuaalne kaamera»
«Aktuaalne kaamera» Foto: ERR

Seoses segaste aegadega ERR-is ning legendaarse «Aktuaalse Kaamera» uudisteankru Kadri Hinrikuse koondamisega saatis tosin töötajat nõukogule kirja. AK ankru Priit Kuuse sõnul on nad kolleegide ja juhtidega kokku leppinud, et saavad probleemidega ise hakkama. 

«Aga meil on kolleegide ja juhtidega läbi räägitud, et peame oma asjadega ise hakkama saama ilma väljapoole kiremata,» räägib Kuusk Laupäevalehele.

Kuigi ERR-is hetkel töötavad inimesed avalikult sõna ei võta, siis on seda teinud endised töötajad, kes Eesti Rahvusringhäälingu siseelu avalikkusele paljastanud on. 

«Kadri (Hinrikuse - toim) ootamatu koondamisega näidati ette, kuidas asjad käivad,» ütles Elu24-leERR-i endine töötaja, kes lisas, et just teadmatus on see, mis suurt hirmu kõigis tekitab.

ERRi endise töötaja sõnul korraldatakse majasiseselt pidevalt koosolekuid, kuhu on valitud eestkõnelejad. «Viimati oli selleks Margus Saar, keda on keeruline lahti lasta,» räägib ta. Samal ajal on töötajad otsinud abi ringhäälingunõukogult, kuid sealtki on nad abita jäetud.

«Tänaseks on nõukogu saanud 12-lt «Aktuaalse Kaamera» töötajalt pöördumise, mida arutatakse ilmselt järgmisel ringhäälingunõukogu koosolekul 12. detsembril,» kommenteeris Delfile ERR-i sisepingeid nõukogu liige Heidy Purga.

Eelmisel nädalal lahvatas skandaal ERR-i ja seal töötavate ümber, kui tuli avalikuks, et lahkub «AK» kauaaegne telediktor Kadri Hinrikus. «Soovisime Kadri Hinrikuse töö jätkumist tele-ekraanil, kus tal oleks oma pikaaegse kogemusega palju ära teha. Meie pakkumise järgi oli tal võimalus valida uudistetoimetuses endale sobiv roll senise ankruameti asemele. Praeguseks oleme paraku saanud tema eitava vastuse,» kommenteeris Lass Menule eelmise nädala alguses.

Pärast Hinrikuse «vallandamisuudist» asusid mitmed ERR-is töötanud inimesed Rahvusringhäälingu pihta kriitikanooli laskma, väites, et neid on seal ebaprofessionaalselt halvasti koheldud.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles