Linnar Priimägi põrutab Välbale: kes mõtles välja, et ei tohi öelda enam neeger? Ma lasen ta vangi panna! (13)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priimägi
Priimägi Foto: ETV, "Hommik Anuga".

Pühapäeva hommikul käis Anu Välba saates "Hommik Anuga" külas sotsiaalpsühholoog Linnar Priimägi, kes võttis sõna nii mustanahaliste kui ka Taavi Rõivase teemal. 

Kui Anu Välba proovis Linnar Priimägile selgeks teha, et täna peavad eestlased Euroopalike normide järgi rääkima st. ei tohi eestlased öelda "neeger", vaid mustanahaline, sest me oleksime muidu rassistlikud. Linnar Priimägi vaidles Välbale totaalselt vastu: "Kui minu ema ütles neeger, ütlen ka mina neeger. Kui te kaevate mu ema hauast üles ja panete ta muudmoodi rääkima, siis ma võin ümber õppida."

"Ma ei korda kellegi teise väljendeid, vaid räägin oma keelt ja räägin oma emakeelt ja selle kallale ma mitte kellelgi tulla ei luba. Mida ma arvan, seda ma ütlen selles keeles, mida ma pean kõige täpsemaks," ütleb kindlameelselt Priimägi, kelle arvates poliitiline korrektsus on kollektiivne hullus. "Kes mõtles välja, et ei tohi öelda enam neeger? Ma lasen ta vangi panna!"

Priimägi arvates peab meie ühiskond kasvatama immuunsust ning selgeks tegema, et iga puudutus ei ole ahistamine. "Mitte kunagi ei ole Eesti rahvas nii palju peale kaevanud. Praegu Eesti rahvas tegeleb üksteise üles andmisega, süüdistamisega," on Priimägi ahastuses ja leiab, et ahistamissüüdistusi tuleb nagu Vändrast saelaudu. "Inimesed on minatanud immuunsuse. Praegu on ahistamistelaine kui massiline hüsteeria."

Taavi Rõiast peab Priimägi lapseks: "Taavi Rõivas on alaealine. Ma ei tea, kuidas me andsime riigi alaealisele juhtida. Kui alaealine kedagi tagumikust näpistab, anname talle andeks."

Priimägi leiab, et inimesed, kas kasutavad sõna "ahistama", peaksid maksma trahvi. 

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles