Kes vastutab? 14-aastane Vene modell töötas end surnuks (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suri 14-aastane Vene modell
Suri 14-aastane Vene modell Foto: Instagram

14-aastane Vene modell Vlada Džuba suri pärast kolme kuud Hiinas töötamist. Vaid moment enne poodiumile minekut, kukkus teismeline kokku ning suri paar päeva hiljem haiglas. 

14-aastane Vene modell Vlada oli kolm kuud Hiinas leiba teeninud, kus ta ületöötamise tõttu kokku kukkus ning paar päeva hiljem haiglas suri, vahendab Dailymail. 

Arstide sõnul oli Vlada surma põhjuseks üleväsimus ning krooniline meningiit. Meningiidi ehk ajukelmepõletiku algus võib olla äkiline - haigusilmingud kujunevad välja 24 tunni jooksul. Paljudel juhtudel algab haigus mingi ülemiste hingamisteede infektsiooni meenutava seisundina ning meningiidile iseloomulikud ilmingud tekivad hiljem, kuid mõnikord võib see aeg olla pikenenud kuni 7 päevani.

 

A post shared by Dzyuba Vlada (@_dzyuba) on

Bakteriaalse meningiidi sümptomiteks on äkki tekkinud kõrge palavik, peavalu, kuklakangestus ning teadvuse hämardumine.

Viiruslik meningiit areneb bakteriaalsest meningiidist aeglasemalt, ilmnevad peavalu, iiveldus ja oksendamine ning väsimus. Enamasti esineb ka kuklakangestus.

Kuna Vladal ei olnud tervisekindlustust, ei julgenud ta abi otsida. Samuti rikuti ta lepingut, kus oli algselt kirjas, et modell töötab 3 tundi päevas. Reaalsus oli teine. Pärast pikki moeshowsid ning castinguid, lennutati modelle tunde ühest riigi otsast teise. 

A post shared by Dzyuba Vlada (@_dzyuba) on

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles