Pildid: paavst kontakteerus kosmiliste sfääridega, kuid mitte jumalaga (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paavst Franciscus kontakteerus eile kosmiliste sfäärideg, kuid mitte jumalaga, vaid Rahvusvahelises Kosmosejaamas missioonil olevate astro- ja kosmonautidega.

Paavst küsis videokõnes kuuelt meeskonnaliikmelt, et mida nad oskavad öelda enda kosmilise kogemuse valguses selle kohta, milline on inimese koht universumis, edastab The Telegraph.

Paavst Franciscus kontakteerus Rahvusvahelises Kosmosejaamas (ISS) missioonil olevate astro- ja kosmonautidega
Paavst Franciscus kontakteerus Rahvusvahelises Kosmosejaamas (ISS) missioonil olevate astro- ja kosmonautidega Foto: Sipa USA/NASA/Sipa USA/Scanpix

ISSi nüüdse, 53. missiooni juht, USA astronaut Randy Bresnik sõnas paavst Franciscusele, et ta naudib tööd kosmosejaama orbitaallaboris, mis võimaldab tal näha jumala loodut natuke rohkem paavsti perspektiivist.

Paavst Franciscus kontakteerus Rahvusvahelises Kosmosejaamas (ISS) missioonil olevate astro- ja kosmonautidega. Pildil astronaut Randy Bresinik
Paavst Franciscus kontakteerus Rahvusvahelises Kosmosejaamas (ISS) missioonil olevate astro- ja kosmonautidega. Pildil astronaut Randy Bresinik Foto: Sipa USA/NASA/Sipa USA/Scanpix

Paavst küsis meeskonnalt, kuhu kuulub kolm ameeriklast, kaks venelast ja üks itaallane, mis teeb nende kosmilise töö nauditavaks.

Paavst Franciscus kontakteerus Rahvusvahelises Kosmosejaamas (ISS) missioonil olevate astro- ja kosmonautidega. 53. missiooni liikmed, astronaudid Joe Acaba, Paolo Nespoli ja Mark Vande Hei, komandör Randy Bresnik ning kosmonaudid Sergei Rjazanski ja Aleksander Misurkin
Paavst Franciscus kontakteerus Rahvusvahelises Kosmosejaamas (ISS) missioonil olevate astro- ja kosmonautidega. 53. missiooni liikmed, astronaudid Joe Acaba, Paolo Nespoli ja Mark Vande Hei, komandör Randy Bresnik ning kosmonaudid Sergei Rjazanski ja Aleksander Misurkin Foto: Sipa USA/NASA/Sipa USA/Scanpix

Merejalaväelasest komandör Bresnik, kes on osalenud ka Iraagi sõjas, teatas, et kosmoses olles ei ole piire, ei ole konflikte, on vaid taevane rahu.

Rahvusvaheline Kosmosejaam (ISS)
Rahvusvaheline Kosmosejaam (ISS) Foto: Scanpix

«Kahjuks ei saa enamik inimesi seda vaikust ja rahu nautida, kuna nad ei saa tulla ISSile. Nad ei näe ka meie planeedi ilu, mis kindlasti nende hingekeeli puudutaks. Siinne väga õhuke atmosfäär paneb mõtlema sellele, et kui habras on tegelikult meie elu Maal,» teatas Bresnik.

Franciscus küsis meeskonnaslt, et kuidas nad näevad Dante fraasi, et armastus on universumi liikumapanevaks jõuks.

Venelasest kosmosnaut Aleksander Misurkin sõnas, et ta luges nüüdsel missioonil hiljuti Antoine de Saint-Exupéry raamatut «Väike prints» ja ta sai aru, milline on laste arusaam armastusest.

Antoine de Saint-Exupéry raamat «Väike prints»
Antoine de Saint-Exupéry raamat «Väike prints» Foto: wikipedia.org

«Armastus on jõud, mis annab sulle jõudu, et pühendada oma elu kellelegi teisele,» teatas venelane.

Franciscus sõnas: « Saint-Exupéry on oma raamatus seda hästi selgitanud ning teil, venelastel on armastus veres, olete suured humanistid ja tel on tugev religioosne traditsioon».

Paavstiga vestles ka itaallasest astronaut Paolo Nespoli, kes teats, et enne keemikuks õppimist tahtsi ta saada preestriks, kuid teadushuvi jäi lõpuks peale.

Paavst Franciscus kontakteerus Rahvusvahelises Kosmosejaamas (ISS) missioonil olevate astro- ja kosmonautidega. Pildil Mark Vande Hei 8vasakul) ja Paolo Nespoli
Paavst Franciscus kontakteerus Rahvusvahelises Kosmosejaamas (ISS) missioonil olevate astro- ja kosmonautidega. Pildil Mark Vande Hei 8vasakul) ja Paolo Nespoli Foto: Sipa USA/NASA/Sipa USA/Scanpix

Lisaks paavst Franciscusele on on ISSiga kontskteerunud eelmine paavst Benedictus XVI, kes tegi sinna kõne 2011. aastal.  Benedictus XVI küsis siis seal missioonil olnutelt, et kuidas nad näevad kosmilisest kõrgusest vaadatuna meie planeedi tulevikku ja mis võib Maad ohustada.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles