Segadus Adamsi kontserdikohaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Bryan Adamsi koduleht väitis veel eile õhtul, et artist esineb detsembris Tallinnas Rocca al Mare suurhallis, on see vale – sellal valmistub suurhall Joe Cockeri kontserdiks.
Ehkki Bryan Adamsi koduleht väitis veel eile õhtul, et artist esineb detsembris Tallinnas Rocca al Mare suurhallis, on see vale – sellal valmistub suurhall Joe Cockeri kontserdiks. Foto: Top Photo/SCANPIX

Juba kuu aega laulja Bryan Adamsi kodulehel rippunud teade sellest, et 5. detsembril toimub Eestis tema kontsert, hämmastas nii Rocca al Mare suurhalli kui ka Piletilevi, kel polnud kontserdist eilseni aimugi.

Suurhalli juht Aivar Sirelpuu tunnistas, et septembri algul tahtis kontserdi korraldaja Artmusic Kontserdiagentuur Kanada rokkari esinemise tõesti nende majas korraldada, kuid rõhutab, et andis neile kohe eitava vastuse: selle kontserdipaiga plaanid olid aasta viimaseks kuuks juba tehtud. «See ei ole reaalne! Järgmisel päeval on [Lauri Laubre korraldatava] Joe Cockeri kontsert ning me ehitame sel päeval artisti lava,» sõnas mees.

Veebilehel imelik info

Ometi pole veebilehel Adamsi kontserdi toimumispaika muudetud. Aidanud pole isegi see, et Sirelpuu võttis kätte ja kirjutas kodulehel olevale e-posti aadressile palvega eksitav info eemaldada.

Artmusic Kontserdiagentuur püüdis plaani pidada ka Tallinna linnahalliga, ent sellegi maja lava on detsembri algul hõivatud. Seal toimuvad Muusikaliteatri lavastuste proovid ja etendused.

«Me arvasime isekeskis, et ega sel kontserdil suurt jumet pole, nii palju Eestis käinud esinejat on korraldajal juba raske müüa,» kommenteeris linnahalli direktor Tõnu Prööm.

Linnahallilt kontoriruume üüriva Artmusic Kontserdiagentuuri esindaja Ilja Goor möönis, et väike segadus esinemispaigaga oli, kuid kinnitas, et nüüd on Adamsile esinemispaik leitud: kontsert toimub 5. detsembril Eesti Näituste hallis. «Me usume küll, et kontsert toimub, ja piletid tulevad täna (eile – toim) müügile,» rahustab Goor.

Näituste halli juht Ingrid Pihel kinnitas, et Artmusic on tõepoolest 5. detsembri õhtu nende majas ruumi reserveerinud, kuid seda, kas kontsert toimub või mitte, tema öelda ei saa. «Meie garanteerime, et sel kuupäeval on ruum olemas – ülejäänu on korraldaja pädevuses,» rääkis naine.

Veelgi kentsakam on aga asjaolu, et ehkki artisti kodulehel oli piletimüüki korraldava agentuurina mainitud Piletilevi, polnud see ettevõte Bryan Adamsi kontserdist ametlikult eilseni midagi kuulnud.

«Oleme samuti näinud Adamsi kodulehte, mis juba pikemat aega väidab, et me müüvat pileteid. Meiega pole sellest keegi rääkinud, me ei tea ürituse korraldajat ega piletimüügi algusaegagi,» oli Piletilevi müügisekretär Aivi Reimets pärastlõunal nõutu. Õhtupoolikul asus Piletilevi siiski müüma Adamsi pileteid hinnaga 550 krooni.

Kogenud kontserdikorraldaja Lauri Laubre arvates oli teave Adamsi kodulehel, Artmusicu käitumine ja segadus kontserdipaigaga pehmelt öeldes pentsik, sest tema sõnul algabki ühe kontserdi korraldamine vettpidavatest kokkulepetest esinemispaigaga.

Toob Eestile halva maine

«Oleme aastaid vaeva näinud, et kodumaine kontserditurg ja siinsed korraldajad oleksid usaldusväärsed. Niipea kui algab mingi tõmblemine ja lolluste tegemine, kaigub see kolmekordselt vastu ja viib kõigi kontserdikorraldajate maine alla,» rääkis Laubre.

Postimehele teadaolevalt valitseb teadmatus ka Bryan Adamsi teiste esinemispaikade osas – Minskis (seal toimub kontsert väidetavalt 3. detsembril) ja Vilniuses (kontserdiajaks on kodulehel märgitud 4. detsember). Lisaks lubatakse Adamsi kontserte näiteks Riias, Helsingis, Peterburis ja Moskvas.

Adams on Eestis varem andnud kolm kontserti, neist viimase korraldas BDG.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles