Kaks naist süüdistavad USA endist presidenti George H W Bushi seksuaalses ahistamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George H.W. Bush  ja Heather Lind
George H.W. Bush ja Heather Lind Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Alates oktoobri algusest, mil lahvatas seksiskandaal Hollywoodi produtsendi Harvey Weinsteini ümber, on avalikuks saanud veel kümneid naiste ahistamise juhtumeid.

Nüüd süüdistavad kaks näitlejannat USA endist presidenti George H W Bushi, kes on ratastoolis, ahistamises ja keha katsumises, edastab The Independent.

George H W Bush
George H W Bush Foto: John Giles/PA Wire/PA Images/Scanpix

Esmalt teatas näitlejanna Heather Lind, et eakas ekspresident patsutas teda 2014. aastal ühe foto tegemise ajal istmikule. 93-aastane Bush tunnistas sel nädalal patsutamist ja vabandas naise ees.

George H.W. Bush ja Heather Lind
George H.W. Bush ja Heather Lind Foto: Reuters/AFP/AP/SCANPIX

Nüüd süüdistab teine näitlejanna, Jordana Grolnick Bushi samas asjas, tema patsutamisjuhtum leidis aset 2016. aastal.

Grolnicki sõnul tuli ratastoolis Bush Maine’is asuvas teatris etenduse järgselt lava taha ja tegi koos näitlejatega foto. Grolnick sattus seisma Bushi ratastooli juurde ja ekspresident haaras teda istmikust.

«Kui me fotot tegime ja naersime, teatas Bush, et kas me tahame teada, kes on tema lemmikmustnunstnik. Just siis haaras ta mul istmikust ja teatas siis, et David Copperfield,» meenutas naine.

George Herbert Walker Bush
George Herbert Walker Bush Foto: Belousov Vitaly/ITAR-TASS/Scanpix

Grolniki sõnul kohal olnud naersid viisakalt, kuid Bushi abikaasa, endine esileedi Barbara Bush vist märkas, kuidas ta mees näitlejannat katsus ja ta sõnas, et «Ta käitub nii, et ta tuleks vangi panna».

George H.W. Bush ja Barbara Bush
George H.W. Bush ja Barbara Bush Foto: LARRY DOWNING/REUTERS/Scanpix

Näitlejanna sõnul on ta pärast seda juhtumit hoiatanud mitmeid naisi, kellel  on George H W Bushiga kohtumine ees, et ta võib neil istmikust haarata või patsutada.

Bushi pressiesindaja selgitas juhtunu tagamaid: «Presidendil on kombeks rääkida nalju, mis muudavad temaga kohtumiste õhkkonna vabamaks. Tegemist on samade naljadega, mis talle meeldivad. Vahel patsutab ta mõnda naist sõbralikkuse märgiks istmikule. Osa ei näe selles midagi halba, osa aga peavad ahistamiseks. Neile, kes on ellest solvunud, edastab president oma kõige siiramad  vabandused».

Lindi kolleeg Kevin McNally teatel nägi ta 2014. aastal pealt, kuidas Bush Lindi ahistas.

Heather Lind
Heather Lind Foto: Mark Blinch/Reuters/Scanpix

«Toetan Heather Lindi, kes julges temaga juhtunu avalikustada. Kõik vastab tõele,» teatas «Kariibi mere piraadid» filmide näitleja McNally Twitteris.

«President Bush ei tee teistele midagi sellist, mis võiks kedagi kahjustada. Ta vabandab Lindi ees,»  teatas Bushi esindaja.

Viis USA endist presidenti vasakult alates: Jimmy Carter, George H W Bush, Barack Obama, George W Bush ja Bill Clinton
Viis USA endist presidenti vasakult alates: Jimmy Carter, George H W Bush, Barack Obama, George W Bush ja Bill Clinton Foto: RICHARD CARSON/REUTERS/Scanpix

George Herbert Walker Bush (sündinud 12. juunil 1924 Miltonis, Massachusettsis) on Ameerika Ühendriikide poliitik, kes oli aastatel 1989–1993 Ameerika Ühendriikide 41. president.

Ta oli viimane Teise maailmasõja veteran, kes sai USA presidendiks, olles sõja ajal lendur USA mereväes. Bush on 33. kraadi vabamüürlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles