Pildid ja video: näitlejanna Natassia Malthe sõnul vägistas Harvey Weinstein ta Londoni hotellis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Norra päritolu näitleja ja modelli Natassia Malthe väite kohaselt vägistas produtsent Harvey Weinstein ta 2008. aastal pärast Briti Bafta filmiauhindade tseremooniat ühes Londoni hotellis.

43-aastane Malthe sõnas eile, 25. oktoobril New Yorgis toimunud pressikonverentsil, et Weinsteinile oli teada, kus ta Londonis elas ja selleks oli Sandersoni hotell, edastab The Guardian.

Natassia Malthe väite kohaselt vägistas Harvey Weinstein ta Londoni hotellis
Natassia Malthe väite kohaselt vägistas Harvey Weinstein ta Londoni hotellis Foto: Angela Weiss/AFP

Malthe teatel läks ta 10. veebruaril 2008 pärast tseremooniat hotellituppa ja heitis magama, kuid ärkas selle peale, et ta numbritoa uksele taoti täiest jõust ja keegi karjus: «Ava uks Natassia Malthe, olen Harvey Weinstein».

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: YANN COATSALIOU/AFP/Scanpix

Naine tundis, et peab ukse avama ja ta tegi seda. Weinstein sõnas näitlejannale, et seks võib talle anda tähtsa rolli ja hakkas end lahti riietama. Naise teatel oli produtsendi suguti kõvastunud. 

«Istusin voodil ja kuulasin, mida ta rääkis, kuid järsku lükkas ta mu voodile ja vägistas. Ma ei soovinud seda ja ta ei kasutanud kondoomi. Ma ei mõelnud siis mitte millelegi, lihtsalt olin seal, sulgesin silmad ja ootasin, et see läbi saaks. Tundsin pärast seda vaid põlgust,» teatas näitlejanna pressikonverentsil.

Natassia Malthe väite kohaselt vägistas Harvey Weinstein ta Londoni hotellis. Malthe ja ta advokaat Gloria Allred / BRENDAN MCDERMID/REUTERS/Scanpix
Natassia Malthe väite kohaselt vägistas Harvey Weinstein ta Londoni hotellis. Malthe ja ta advokaat Gloria Allred / BRENDAN MCDERMID/REUTERS/Scanpix Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS

Järgmisel päeval sai ta filmikäsikirja ja talle jäi mulje, et seksi eest anti talle roll filmis «Nine». Selle linateose produtsendiks oli Harvey Weinstein ning peaosades olid Daniel Day-Lewis, Nicole Kidman ja Judi Dench.

Malthe sõnul soovis Weinstein temaga saada veel Los Angeleses kokku, kutsudes ta Beverly Hills Peninsula hotelli ning produtsent oli kokkusaamiskutses rõhutanud, et seekord on tal assistent kaasas.

Näitlejanna teatel ei olnud see siiski assistent, vaid keegi naine, kes oli Weinsteini «seksisõber». Malthe teatel taheti, et ta seksiks nende mõlemaga, kuid ta keeldus.

«Ütlesin Weinsteinile, et mitte ükski filmiroll ei ole enda müümist väärt. Produtsent vihastas minu peale ja nimetas mind tänamatuks. Olen Hollywoodis kogenud mitme võimuka mehe seksuaalset ahistamist, kuid Weinstein on neist kõige kohutavam,» lisas näitlejanna.

Natassia Malthe väite kohaselt vägistas Harvey Weinstein ta Londoni hotellis
Natassia Malthe väite kohaselt vägistas Harvey Weinstein ta Londoni hotellis Foto: RICHARD DREW/AP

Malthe advokaat Gloria Allred sõnas, et ta klient plaanib teha Weinsteini kohta politseile avalduse ning et Malthe on kuues naine, kes süüdistab Weinsteini vägistamises.

65-aastase Weinsteini väidetavaid vägistamisi ja seksuaalseid ahistamisi uurib politsei nii New Yorgis, Los Angeleses kui Londonis.

Weinstein on seni eitanud, et ta oleks kedagi vägistanud ja ahistanud, tema sõnul seksisid naised temaga vabatahtlikult. 

Harvey Weinstein arrives Oscarite jagamise gaalal selle aasta veebruaris. / Mike Blake/Reuters/Scanpix
Harvey Weinstein arrives Oscarite jagamise gaalal selle aasta veebruaris. / Mike Blake/Reuters/Scanpix Foto: MIKE BLAKE/Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles