Teatejooksuga toetatakse liikumisvõime kaotanud lapsi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatejooks Rakveres.
Teatejooks Rakveres. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Sel neljapäeval, 5. mail toimub Eestimaa 19 linnas suur teatejooks, kuhu on heategevuse nimel jooksma oodata ligi 9000 last ja noort.


Teatejooks toimub samaaegselt Tallinnas, Tartus, Pärnus, Paides, Toilas, Rakveres, Otepääl, Haapsalus, Kuressaares, Kärdlas, Raplas, Jõgeval, Viljandis, Valgas, Sillamäel, Kohtla-Järvel, Võrus, Narvas ning esmakordselt ka Põlvas.

Kõigis linnades peetakse võistlused viies vanusegrupis: V, VI, VII, VIII ja IX klassi noortele. Iga kool võib välja panna piiramatul arvul võistkondi, samuti võivad osaleda sõpruskondade võistkonnad. Võistkonnas on kaheksa liiget, iga jooksja läbib 200meetri pikkuse distantsi.

Rakveres saab teatejooks alguse Kastani puiesteelt kell 16.

Teatejooksu üks eestvedajatest Erik Pallase rääkis, et lapsed tulevad Eesti suurimale noortespordiüritusele soovist liikuda ja head teha.

“Teatejooks on nüüdseks juba tuhandete laste jaoks ilus iga-aastane traditsioon, mille käigus kogunetakse ning joostakse oma kooli või sõpruskonnaga, mõeldes nendele lastele, kes on liikumisvõime kaotanud. Siin on oluline osavõtt ja kaasamõtlemine, sest võitjaid välja ei selgitada. Lisaks sotsiaalsele aspektile, mille käigus Eesti noored õpivad maast madalast rohkem head tegema ja teistele mõtlema, oskavad nad loodetavasti sellevõrra rohkem väärtustada ka oma võimalust liikuda ja sporti teha,“ märkis Pallase.

Lapsed võtavad Teatejooksust osa tasuta, täiskasvanud saavad anda oma panuse, helistades heategevustelefonil 900 7777 (kõne hind €2.50) või tehes ülekande SA Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskus heategevuskontole SEB pangas 10220055979011.

Tulud lähevad Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse heaks, kellel on tänavuse toetussumma eest soov osta spetsiaalselt lastele ja noortele mõeldud trenažööre, millel saab liikumist harjutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles