Video: Mehhikos asub maapealne «Bermuda kolmnurk»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko Vaikusetsoon, mida seostatakse maavälise ja paranormaalsega
Mehhiko Vaikusetsoon, mida seostatakse maavälise ja paranormaalsega Foto: wikipedia.org.

Bermuda kolmnurk on mereala Bermuda saare, Puerto Rico loodetipu ja Florida poolsaare lõunatipu vahel, kus väidetavalt esinevad paranormaalsed nähtused ning kus on laevu ja lennukeid kadunuks jäänud.

Kuid on veel teine «Bermuda kolmnurk», mis  asub Mehhikos ja kus samuti leiavad väidetavalt aset paranormaalsed nähtused, edastab ancient-origin.net.

Bermuda kolmnurk
Bermuda kolmnurk Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Mehhikos tuntakse seda Chihuahuani kõrbeala, mis osaliselt on Mapimi looduskaitsealal Vaikusetsoonina (La Zona del Silencio), kuna väidetavalt kaob seal raadiosignaal, kustuvad nii mobiiltelefonid kui sülearvutid ning seal on kerge ära eksida, sest väga tugeva magnetvälja tõttu suunataju halveneb.

Mehhiko Vaikusetsoon, mida seostatakse maavälise ja paranormaalsega
Mehhiko Vaikusetsoon, mida seostatakse maavälise ja paranormaalsega Foto: wikipedia.org.

Mehhiko paranormaalsete nähtuste uurijate teatel ei ole sinna mõttet kompassi kaasa võtta, sest see ei näita õigesti, vaid kompassinõel hakkab hullumeelselt keerlema.

Mehhiko «Bermuda kolmnurka» on aastaid uurinud Benjamin Palacios, kelle sõnul ei ole ta veel paiga mõistatust lahendanud. Salapärase paiga kohta on nii teaduslikke selgitusi, mida ei ole suudetud lõpuni tõestada kui ka vandenõuteooriaid. Seda ala võrreldakse sageli USAs Nevadas asuva Alaga 51, mis kuulub sõjaväele ja kus väidetavalt asuvad salajased objektid, kus uuritakse maaväliste tsivilisatsioonidega seotut.

Nimetatud Mehhiko alale kukkus 1970.aastal USA rakett, mis sisaldas radioaktiivset koobaltit ja kui ameeriklased läksid seda ära tooma, siis puutusid nad enda väitel kokku paranormaalsega. Pärast seda juhtumit hakkasid ala kohta levima mitmesugused jutud ning seni arvatakse, et nii Mehhiko kui USA valitsus varjab, mis piirkonnas toimub ja kui ohtlik seal on.

Vandenõuteoreetikute arvates on tegemist meie planeedil asuva tulnukate baasiga, kust saab teha ka ajarändeid. Seal matkanute teatel on neil tekkinud hallutsinatsioone ja mälukaotust, nad on kaotanud enda üle kontrolli.

Nii USA kui Mehhiko teadlased on raadiolainete kadumist uurinud, samuti on uuritud sealseid taimi, loomi ja kivimite koostist, kuid ikka on jõutud järeldusele, et ühtset vastust sealsele fenomenile ei ole.  

Ala uuriva Benjamin Palaciose teatel on ta kogunud lugusid inimestelt, kes Mehhiko «Bermuda kolmnurgas» on näinud ebatavalisi tulesid, olendeid ja lennumasinaid.

Palaciose andmetel on Mehhiko 50-kilomeetrise raadiusega ufoala Bermuda kolmnurgaga samal laiuskraadil ning see on otsene vihje, et need kaks ala on mingil viisil seotud.

Mehhiko paranormaalsete nähtuste ala asub samal laiuskraadil kuulsa Bermuda kolmnurgaga
Mehhiko paranormaalsete nähtuste ala asub samal laiuskraadil kuulsa Bermuda kolmnurgaga Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Teadlaste sõnul ei pea selle ala selgitust otsima siiski maavälisest, vaid maapinnas on suures koguses magnetiiti ehk musta rauamaaki. Magnetiiditükke kasutati aastatuhandeid tagasi kompassina.

Uurijate arvates mõjutab magnetiit nii raadiolaineid, sidevahendeid kui tänapäevaste kompasside metallnõelu. Lisati, et 20. sajandil ajavahemikul 1938 – 1969 langes sinna kolmel korral meteoriite, millest magnetiit võib pärineda.

Meteoriit / Scanpix
Meteoriit / Scanpix Foto: SCANPIX

Siiski on palju neid, kelle arvates on Mehhiko Vaikusetsoonis midagi maavälist ja selgitamatut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles