Eesti päritolu prominentne investor on sattunud ahistamissüüdistusega uurimise alla

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas koos Steve Jurvetsoniga.
Taavi Rõivas koos Steve Jurvetsoniga. Foto: Facebook

Riskikapitalifirma Draper Fisher Jurvetson (DFJ) teatas, et uurivad firma ühe asutaja Steve Jurvetsoni kohta käivaid ahistamissüüdistusi. Firma kõneisik Carol Wentworth lausus, et DFJ palkas advokaadibüroo suvel kohe pärast seda, kui nendeni jõudsid süüdistused Jurvetsoni kohta.

Järjekordne ahistamissüüdistus on esitatud prominentsele meesterahvale, kelle vanemad põgenesid Eestist teise maailmasõja lõpu eel. Jurvetsoni isa Tõnu Jürvetson põgenes Eestist läbi Saksamaa vahetult enne Nõukogude okupatsiooni 1944. aastal. Tõnu Jürvetson ja ema Tiiu Männistu tutvusid Kanadas ja abiellusid. Steve Jurvetsoni isapoolne vanavanaisa oli Voldemar Päts, Eesti esimese presidendi Konstantin Pätsi üks noorematest vendadest. Stanfordi Ülikooli haridusega insener sai tuntuks investeeringuga Hotmaili enne selle ülesostmist Microsofti poolt. Sotsiaalmeediakanalis Facebook püüavad pilke Jurvetsoni pildid, milles Eesti päritolu ärimees poseerib maailma nimekate muusikute, poliitikute, visionääride ja teiste tuntud inimestega. 

/ Steve Jurvetson ja Barack Obama 
/ Steve Jurvetson ja Barack Obama Foto: Steve Jurvetson
Facebook / Steve Jürvetson ja Bill Gates
Facebook / Steve Jürvetson ja Bill Gates Foto: Steve Jürvetson
Steve Jurvetson ja Moby / facebook
Steve Jurvetson ja Moby / facebook Foto: Facebook
Steve Jurvetson ja Richard Branson / facebook
Steve Jurvetson ja Richard Branson / facebook Foto: Facebook

Tehnoloogiauudiste leht The Information avaldas startup firma juhi Keri Kukrali Facebooki postituse, milles Kukral väidab, et tema kokkupuude Jurventsoniga oli väga personaalne ja kaugeltki mitte professionaalne, vahendab Postimees.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles