Emadepäeval toimub tasuta heategevuskontsert

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäääär Leigo järvemuusika kontserdil.
Jäääär Leigo järvemuusika kontserdil. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Sel pühapäeval, 8. mail kell 14 saab Tallinnas Raekoja platsil kuulata tasuta emadepäevakontserti, millel astuvad üles Maarja-Liis Ilus, Tanel Padar & The Sun, Jäääär, Maire Eliste laululapsed, Chillin jt.

Kaheteistkümnendat korda toimuva Elioni emadepäeva heategevuskontserdiga kogutakse seekord annetusi sisekõrvaimplantaatide soetamiseks kuulmispuudega lastele.

MTÜ Eesti Meeleelundite Rehabilitatsiooni Keskuse Audiere asutajaliikme Sirle Karu kinnitusel on sisekõrva implantaat kallis ja keerukas kõrgtehnoloogiline seade, mis võimaldab kurdil lapsel saada kuuljaks.

„Paljudel abivajajatel ei ole implantaadi soetamiseks vahendeid,” märkis Karu. “Kuigi suure osa implantaadi maksumusest tasub haigekassa, tuleb igal abivajajal leida täiendavalt ligikaudu 3000 eurot. Implantaat opereeritakse väikelapsele kogu eluks ja loomulikult soovib iga vanem oma lapsele parimat, seega kõige kallimat mudelit, mida ei kata haigekassa kehtestatud piirhind.”

Tema teatel on implantaadist abi eelkõige väikelastel, kellel tuvastatakse kurtus või kuulmislangus juba sünnitusmajas. Kui implantaati ei paigaldata piisavalt kiiresti, ei ole sellest hiljem enam kasu. Seetõttu on Audiere seadnud sihiks koguda annetusi implantaatide soetamiseks.

„Audiere tegevus on meile juba ammu silma jäänud – nad on teinud aastaid ääretult tublit tööd annetuste kogumisega, mille tulemusel on 44 kurti last saanud kuuljaks,” teadis Elioni juhatuse esimees Valdur Laid. “Kujutan ette, et see on nendele lastele ja emadele-isadele suurim kingitus, mida on üldse võimalik teha. Vaadates seda, millise energiaga Audiere seltskond töötab ja kui pühendunud nad on, tuli tahtmine kaasa aidata. Loodan väga, et annetajate abiga saavad nad veel paljusid lapsi aidata.”

Heategevuskampaanias saab annetada, helistades numbritel 900 6001 (annetus 2€) või 900 6002 (annetus 7€).

Viimastel aastatel on Elion kogunud emadepäeva heategevuskontsertidega raha autistlike laste päevahoiukodu rajamiseks, kõnniroboti ostmiseks ja alaealiste emade haridustee jätkamiseks.

Pühapäevase kontserdi salvestust saab vaadata sama päeva õhtul ETVst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles