Moebrändid loobusid tuntud moefotograafist, kuna teda kahtlustatakse seksuaalses ahistamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terry Richardson töötamas
Terry Richardson töötamas Foto: XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Tuntud moebrändid Valentino, Bulgari ja veel mitmed teised ning «moepiibli» Vogue väljaandja Condé Nast loobusid tuntud maineka moe- ja staarifotograafi Terry Richardsoni teenetest, kuna seda meest kahtlustatakse modellide seksuaalses ärakasutamises ja ahistamises.

Moeringkondade andmetel kasutas edukas fotograaf modelle ära üle 20 aasta, samas ei julgenud ta ohvrid sellest teatada, kuna kardsid, et jäävad modellitööst ilma, edastab The Guardian.

Terry Richardson
Terry Richardson Foto: BFA/Billy Farrell/BFAnyc/Sipa USA/Scanpix

Terry Richardson on maailma üks edukamaid fotograafe, kes lisaks modellidele on pildistanud mitmeid kuulsusi. Ta kaubamärgiks on sensuaalsed pildid, millel on ka poolalasti ja alasti poseerijaid.

Terry Richardson töötamas
Terry Richardson töötamas Foto: XPOSUREPHOTOS.COM/Scanix

Ta on jäädvustanud näiteks Barack ja Michelle Obamat, Oprah Winfreyd, paljusid näitlejannasid, kaasa arvatud Kate Winsleti ning teinud koostööd lauljatega. Tema käe all valmis Miley Cyruse muusikavideo «Wrecking Ball» ja Beyoncé «XO».

Terry Richardson ja Demi Moore /David X Prutting/BFAnyc/Sipa USA / BFA/David X Prutting/BFAnyc/Sipa USA/Scanpix
Terry Richardson ja Demi Moore /David X Prutting/BFAnyc/Sipa USA / BFA/David X Prutting/BFAnyc/Sipa USA/Scanpix Foto: BFA/David X Prutting/BFAnyc/Sipa USA

Richardsoni kummalise seksuaalse käitumise lood hakkasid pinnale tulema juba 2001. aastal, et ta sunnib noor modelle võtma kummalisi asendeid, jäljendades nendega erinevaid seksipoose.

Terry Richardson / DANNY MOLOSHOK/REUTERS/Scanpix
Terry Richardson / DANNY MOLOSHOK/REUTERS/Scanpix Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters/Scanpix

Ühel sellisel fotol on 20-aastane algaja modell, kes pidi pildistamise ajal tegema Richardsonile oraalseksi. Naise otsmikule oli inglise keeles kirjutatud «slut» ehk «hoor».

Richardsoni esindaja teatel on fotograaf pettunud, et produtsent Harvey Weinsteini tabanud skandaali valguses üritatakse ta vanadele juhtumitele uut elu sisse puhuda ja teda perverssena näidata.

Terry Richardson
Terry Richardson Foto: MAVRIXONLINE.COM/MAVRIXONLINE.COM/Scanpix

«Terry on nende seksipooside fotode pärast ammu vabandanud. Ta on fotokunstnik, kes laiendas piire ning modellid andsid oma nõusoleku nende kunstfotode tegemiseks,» teatas esindaja.

Condé Nasti juht James Woolhouse teatas, et nad ei soovi enam Terry Richardsoni modellide pildistamisel kasutada ja tema tehtud tööd asendatakse teistega või mõni teine fotograaf teeb need uuesti.

Moeajakirjanike sõnul oli Richardson aastaid nii võimas ja tugeval positsioonil, et mitte ükski modell ei julgenud ärakasutamist avalikustada. 

Terry Richardson
Terry Richardson Foto: Gustavo Caballero/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles