Noored kirjutajad panid oma teatrimõtted paberile

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatriteemalise omaloominguvõistluse võidutööde autorid Maarja Salu, Marta Pajo (seisavad), Lisethe Raidsalu ja Karl Mitt võisid pärast auhindade kättesaamist piiluda kostüümiladudesse ja tunnetada, kuidas on olla suurel laval.
Teatriteemalise omaloominguvõistluse võidutööde autorid Maarja Salu, Marta Pajo (seisavad), Lisethe Raidsalu ja Karl Mitt võisid pärast auhindade kättesaamist piiluda kostüümiladudesse ja tunnetada, kuidas on olla suurel laval. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aprilli viimasel neljapäeval said auhinna kätte need neli tublit kirjutajat, kes osalesid Ugala teatri ja Viljandi maakonna päevalehe «Sakala» laste ja noorte teatriteemalisel omaloominguvõistlusel.

Ugala avalike suhete juht Kairi Leivo tõdes, et teatrist kirjutamine ei ole kergete killast ülesanne ja seda enam väärivad noored autorid tunnustust. «Te olete kirjutanud väga huvitavad tööd ja meile on väga tähtis teada, mida just noored teatrist arvavad,» sõnas Leivo. «Kui teil edaspidi tekib mõtteid ja soovi teatrist kirjutada, siis minu meiliaadress on ikka avatud!» julgustas ta.

Noored kirjutajad said arutleda teemadel «Muljed meeldejäävast teatrietendusest», «Minu lemmiknäitleja Ugalas» ja «Miks mulle meeldib teater rohkem kui film?».

Noorimas, 5—10-aastaste vanuserühmas oli parim Kõpu põhikooli õpilane Lisethe Raidsalu. Tema kirjutas luuletuse «Teater on etem kui kino».

Keskmises vanuserühmas, 11—16-aastaste arvestuses pälvis tunnustust maagümnaasiumi noormees Karl Mitt, kes jagas muljeid lavastusest «Kogujad».

17—22-aastaste kirjutajate hulgast tõusis esile maagümnaasiumi abiturient Maarja Salu, kes vaagis teatri ja filmi erinevusi.

Võistluse grand prix' pälvis Paalalinna gümnaasiumi kümnenda klassi neiu Marta Pajo. Tema vormistas oma töö intervjuuna, mida ta tahaks küsida oma lemmiknäitlejalt Tanel Ingilt.

Marta Pajo ütles, et Tanel Ingi on tema lemmik juba üsna pikka aega ja ta on näinud päris palju lavastusi, kus see näitleja osaleb. «Tahtsin, et mu kirjutis oleks teistsugune, ja nii tekkiski mõte teha see intervjuuna. Seda, et võiksin midagi võita, ma küll ei uskunud,» jäi neiu tagasihoidlikuks.
Lemmikrollina nimetas neiu Toivot «Piloodis». Samuti on tal plaanis minna vaatama uuslavastust «Postmodernsed leibkonnad», kus tema lemmik osaleb.

Kairi Leivo kiitis, et noor autor teeb oma põhjaliku taustauuringuga nii mõnelegi ajakirjanikule silmad ette. «Sellest intervjuust võiks sündida igati korralik persoonilugu,» hindas ta.

Kõige enam arutlesid võistlejad teemal «Miks mulle meeldib teater rohkem kui film?», tuues välja, et teatrietendus toimub siin ja praegu ning vaataja saab selle sünnile kaasa elada. Samuti mainiti, et teatrisse minekuks tuleb rohkem valmistuda, see on suurem sündmus kui kinoskäik või kodus telerist filmivaatamine.

Võitjad said auhinnaks teatripileteid. Võidutööd avaldati «Sakala» noorteküljel ja Ugala koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles