Harvey Weinsteini seksisõltuvusravi asendati vihateraapiaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: JEAN BAPTISTE LACROIX/AFP/Scanpix

Selle kuu alguses avaldasid kaks USA mainekat väljaannet New York Times ja New Yorker artikli, mille kohaselt tuntud filmiprodutsent Harvey Weinstein kasutas aastakümneid naisi seksuaalselt ära.

USA meedia teatel Weinstein eitab näitlejannade vägistamist ja seksuaalset ahistamist, kõik toimus naiste nõusolekul, kuid samas ta vabandas nende ees, keda ta käitumine solvata võis.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: YANN COATSALIOU/AFP/Scanpix

Weinsteini enda firma The Weinstein Company vallandas ta ning ta naine, moelooja Georgina Chapman jättis ta maha ja lahkus koos nende kahe lapsega.

Produtsent tunnistas, et ta on seksisõltlane ja vajab ravi. Selle tõttu läks ta Arizonas asuvasse mainekasse The Meadows sõltuvuskliinikusse ravile, olles sõltlaste programmis siiski vaid paar päeva.

Arizonas asuv mainekas sõltuvusravikeskus The Meadows (punase kivikatusega hoone paremal)
Arizonas asuv mainekas sõltuvusravikeskus The Meadows (punase kivikatusega hoone paremal) Foto: Jake B. / MEGA/Scanpix

Ta ei ela ravikeskuses, vaid lähedal asuvas hotellis, olles seega mittestatsionaarne patsient.

Weinstein osales alguses grupiteraapias, kuid kuna ta häiris seal telefonikõnesid vastu võttes teisi patsiente, määrati talle eraravi.

Filmimogul peaks Arizona keskuses olema ravil veel ühe kuu, kuid enam mitte seksisõltlaste programmis, sest psühholoogide sõnul vajab ta praegu hoopis vihateraapiat, kuna temas on tekkinud olukorra tõttu väga palju viha, mille tõttu ta on ka endale ohtlik.

«Ta vajab seksisõltuvusravi asemel midagi tugevamat ja intensiivsemat, selle tõttu määrasime talle viharavi. Ta peab saama aru, mis talle viha tekitab ja kuidas ta saab sellest konstruktiivsel teel vabaneda ning liikuda suurema empaatia ja sõbralikkuse suunas,» teatasid psühholoogid.

Mitmed meediaallikad teatasid varem, et Weinstein käitus ravikeskusse saabumise järgselt ülbelt ja agressiivselt, kuid terapeudid lükkasid selle ümber.

«Ta on käitunud korralikult ja on teraapiasessioonidel kohal. Me ei tea veel, kui kiiresti ta edusamme teeb ja paraneb, see sõltub temast endast,» sõnas  teatasid terapeudid.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Uppa.co.uk/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles