Veneetsia maratoni võitis tundmatu kohalik, kuna favoriidid jooksid vales suunas (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veneetsia maratoni võitja Eyob Faniel
Veneetsia maratoni võitja Eyob Faniel Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Itaalias Veneetsias toimus eile, 22. oktoobril maraton, mille võitis üsna tundmatu kohalik jooksja, kuna favoriitideks peetud tuntud maratoonarid jooksid osa rajast vales suunas ja kaotasid sellega üle kahe minuti.

Eyob Fanielist sai Veneetsia maratoni võitja, kui liidrigrupi jooksjad Abdulahl Dawud, Gilbert Kipleting Chumba, Kipkemei Mutai ja David Kiprono Metto jooksid valesti, saades sellest aru pärast mitutsadat meetrit ja neil tuli tagasi pöörata, edastab The Telegraph.

Jooksu korraldajate teatel kaotasid valepöörde teinud üle kahe minuti. Jooksjaid saatnud mootorratturid sõitsid neile järele ja suunasid nad õiges suunas.

Kaader videost, millel on näha Veneetsia maratoni liidergruppi vales suunas jooksmas / Twitter.com
Kaader videost, millel on näha Veneetsia maratoni liidergruppi vales suunas jooksmas / Twitter.com Foto: twitter.com

Faniel, kes kuulub Veneetsia maratoniklubisse, oli segaduse tekkides liidritest üks minut järel, kuid siis leidis ta end koos Mohammed Mussaga jooksu juhtimas. Faniel jättis Mussa kiiresti seljataha.

25-aastane Faniel on esimene itaallane, kes on Veneetsia maratoni viimase 22 aasta jooksul võitnud.

Veneetsia maratoni võitja Eyob Faniel
Veneetsia maratoni võitja Eyob Faniel Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Fanieli võiduaeg oli kaks tundi, 12 minutit ja 16 sekundit, ta edestas Eritrea jooksjat Mussat ligi kahe minutiga.  Maroko Tariq Bamaarouf oli kolmas ajaga 2:16,41 ja valepöörde tõttu ajas kaotanud Keenia jooksja Gilbert Kipleting Chumba neljas. Tema aeg oli 2:16,47.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles