Kate`i esimene õppetund: kes peab kummardama kellele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William ja ta abikaasa Cambridge`i hertsoginna kuniganna Elizabeth II ja ja prints Phillipi ees kummardamas
Prints William ja ta abikaasa Cambridge`i hertsoginna kuniganna Elizabeth II ja ja prints Phillipi ees kummardamas Foto: SCANPIX

Kate Middletoni, nüüdse Cambridge`i hertsoginna Catherine`i staatuse tõus kajastub ainuüksi selles, et palee auvahtkond ja teenijaskond talle kummardavad.

See sai alguse juba möödunud nädal reedel Buckinghami palees toimunud peol, kirjutab Daily Mail.

«Esialgu oli Kate´il natuke ebamugav, kui teenijaskond ja õukondlased ta ees kummardama hakkasid. Tal tuleb sellega veel harjuda. Sellised on traditsioonid ning teenijaskond avaldab sellega talle oma austust,» sõnas üks õukondlane.

Olles nüüd osa Briti kuninglikust perest, tuleb Cambridge`i hertsoginnal veel suur hulk uusi reegleid õppida.

Kate on troonipärimisjärjekorras teise isiku, prints Williami abikaasa. Selle tõttu peab ta teadma, kelle ees tema kummardama ja reveransi tegema peab ja kes tema ees kummardama ja reveransi tegema peavad.

Kui kuninganna tuleb ruumi, siis tuleb Kate`il reveranss teha. Kui saabub troonipärija prints Charles ja ta abikaasa Cornwalli hertsoginna Camilla, ka siis tuleb Kate`il neile reveranss teha.

Kuid kui prints Charlesi ei ole, kuid prints William on kohal, siis on Kate oma tiitlilt Camillast eespool. Sel juhul peab Camilla reveransi tegema Kate`i ees.

Põhjus selles, et prints Williami tiitel on Camilla omast kõrgemal ning see muudab automaatselt ka Williami naise kõrgemal olevaks.

Kuid kui Williamit ega Charlesi ei ole, peab Kate Camilla ees reveransi tegema, kuna Camilla on temast vanem.

Elizabeth II tütre, printsess Anne`i ning kuninganna nõbu printsess Alexandra ees peab Kate reveransi tegema, kuna need naised on sünnilt printsessid. See asetab nad Kate`ist ettepoole.

Kuid kui Kate on koos abikaasa, prints Williamiga, siis ta nendele naistele reveranssi tegema ei pea, kuna mehe tiitel tõstab ta automaatselt  neist ette.

Sama kehtib ka prints Andrew' tütarde, printsesside Beatrice`i ja Eugenie puhul, sest nemad on samuti sünnilt printsessid. Jällegi, kui Kate on koos Williamiga, on ta neist kahest printsessist tähtsam.

Õnneks on Cambridge`i hertsoginnal palju aega kuninglike tavade ja traditsioonidega tutvumiseks.

Samas loodab paljude skandaalide küüsis olnud Briti kuninglik pere, et William ja Kate parandavad nende mainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles