Vanuatu hõim tähistas Williami ja Kate`i pulma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yaohanneni hõimu liikmed
Yaohanneni hõimu liikmed Foto: SCANPIX

Briti kuninglikku pulma tähistati ka nii kaugel nagu Vaikses ookeanis Melaneesias asuval Vanuatul.

Yaohanneni hõim tähistas küll seda sündmust, kuid kuna nad elavad ilma raadio, televisiooni ja internetita, siis täit ülevaadet neil sellest ei olnud, kirjutab The Telegraph.

Vanuatu kultuurikeskuse nõunik Jacob Kapere külastas seda hõimu möödunud nädala alguses ja sai teada, et hõim plaanib oma pidu.

Kapsere selgitas, et kunagi külastasid Yaohanneni hõimu kuninganna Elizabeth II ja ta  abikaasa prints Phillip, kes jättis neile sügava mulje.

«Nad võtsid prints Phillipi oma hõimuliikmeks. Kuna ta lapselaps nüüd naise võttis, siis oli see tähtis ka nende jaoks. Hõim küpsetas pulmade auks suure sea ning kõik hõimuliikmed võtsid pidustusest osa,» jätkas Kapere.

Yaohanneni hõim elab Vanuatu saarestiku Tanna saare sisemaa metsas. Vanuatu asub Suurbritanniast 16 000 kilomeetri kaugusel.

Hõimu sõnul on nad prints Phillipiga hõimusideme kaudu seotud. Nende uskumustesüsteemi kohaselt on nii nemad kui ka printsi pere automaatselt üks suur pere.

See hõim kummardab prints Phillipit nagu kauget valget jumalat.

Hõimu arvamuse kohaselt kannab prints endas nende ühe esivanema hinge ning teda oodatakse Vanuatule uuesti tagasi.

Prints Phillip ja Elizabeth II külastasid Vanuatu Yaohanneni hõimu 1974. aastal. Väidetavalt olevat prints lubanud, et ta tuleb hõimule uuesti küla.

Hõim on Vanuatu pealinna Port Vilasse ametivõimudele saatnud üsna palju kirju, et millal prints tuleb.

Suurbritannia saatis lõpuks hõimule prints Phillipi portree. See asetati aukohale ja alates sellest ajast on printsi seal kummardatud nagu jumalat.

2007. aastal sõitsid selle hõimu juhid saatesarja «Meet the Natives» raames Suurbritanniasse. Nad kohtusid prints Phillipiga, kuid see oli erakohtumine ning seda ei filmitud. Prints jagas neile kingitusi.

Yaohanneni hõimul on «jumala» hütis peale ta portreemaali veel hulk prints Phillipiga seotud asju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles